Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter
Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Bagt grød er en sjov og anderledes grød, som passer godt til både morgenmad i hverdagen, weekendbrunchen eller som dessert. Du kan variere indholdet af frugt efter smag og sæson. På den måde bliver grøden aldrig ensformig.

Denne udgave indeholder Ingrid ærter, som er en god kilde til protein og sammen med havregrynene giver et højt indhold af kostfibre, der holder dig mæt længe.

I opskriften er der anvendt Danske Ingrid Ærter.

Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Antal
4-6 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 dl dansk havregryn
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dansk æble
  • 4 dl skovbær (frost eller friske)
  • 1 dl grofthakket hasselnødder
  • ½ dl ristede hampefrø (kan undlades)
  • 2 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 spsk. dansk honning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra
  • Forvarm ovnen til 200֯ (varmluft)
  • Kom havregryn, Ingrid ærter, kanel, vaniljesukker og bagepulver i en bradepande beklædt med bagepapir og bland det godt sammen
  • Skær æblet i tern og vend dem og skovbær med de tørre ingredienser i bradepanden
  • Drys hasselnødder og ristede hampefrø over den tørre grødblanding i bradepanden
  • Pisk æg, mælk og honning godt sammen i en skål og hæld det over den tørre grødblanding
  • Bag grøden i den forvarmede ovn i ca. 30 min.
  • Serveringsforslag

    Lad grøden køle let af og server den med skyr, honning eller frisk frugt.

    Tip

    Den bagte grød kan gemmes på køl i et par dage - så der er nem morgenmad.