Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Bagt grød er en sjov og anderledes grød, som passer godt til både morgenmad i hverdagen, weekendbrunchen eller som dessert. Du kan variere indholdet af frugt efter smag og sæson. På den måde bliver grøden aldrig ensformig.

Denne udgave indeholder Ingrid ærter, som er en god kilde til protein og sammen med havregrynene giver et højt indhold af kostfibre, der holder dig mæt længe.

Forberedelse 15 min / Tilberedning 30 min / I alt 45 min.
Denne portion er til 4-6 personer.

 

Ingredienser

  • 1 dl danske Ingrid ærter
  • 4 dl danske havregryn
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dansk æble
  • 4 dl skovbær (frost eller friske)
  • 1 dl grofthakket hasselnødder
  • ½ dl ristede hampefrø (kan undlades)
  • 2 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 spsk. dansk honning

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i 8 timer eller natten over
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra
  3. Forvarm ovnen til 200֯ (varmluft)
  4. Kom havregryn, Ingrid ærter, kanel, vaniljesukker og bagepulver i en bradepande beklædt med bagepapir og bland det godt sammen
  5. Skær æblet i tern og vend dem og skovbær med de tørre ingredienser i bradepanden
  6. Drys hasselnødder og ristede hampefrø over den tørre grødblanding i bradepanden
  7. Pisk æg, mælk og honning godt sammen i en skål og hæld det over den tørre grødblanding
  8. Bag grøden i den forvarmede ovn i ca. 30 min.

Lad grøden køle let af og server den med skyr, honning eller frisk frugt.
Den bagte grød kan gemmes på køl i et par dage - så der er nem morgenmad.