Bønnecassoulet med Hestebønner, Ingrid ærter og Gråærter

Bønnecassoulet med hestebønner, Ingrid ærter og gråærter

Af Pure Dansk™

Bønnecassoulet med Hestebønner, Ingrid ærter og Gråærter

Rustik cassoulet med hestebønner, Ingrid ærter og gråærter, der giver retten et dejligt bid og skøn fyldig smag sammen med selleri, champignon og gulerødder. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 t og 45 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 125 g champignon
  • 2 gulerødder
  • ¼ knoldselleri
  • 1 dl æblemost
  • ½ dl æblecidereddike
  • 6 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 spsk tomatpuré
  • 4 kviste rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • Olie til stegning
  • Salt og peber 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter, Hestebønner og Gråærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra bælgfrugterne. 
  2. Rengør champignon for eventuelle jordrester og skær dem i kvarte eller skiver.
  3. Fintsnit løg og hvidløg.
  4. Skræl og skær gulerødder og knoldselleri i tern.
  5. Varm en gryde med olie og steg svampene til de er gyldne.
  6. Tilsæt løg og hvidløg til gryden og steg dem til de er klare.
  7. Tilføj gulerødder og knoldselleri til gryden og steg dem af et par minutter.
  8. Tilsæt flåede tomater og rør rundt.
  9. Tilsæt bælgfrugterne sammen med æblemost og æblecidereddike og lad det koge i ca. 5 min. Til sidst tilføjes laurbærblade, rosmarinkviste, tomatpuré og bouillon.
  10. Lad din cassoulet simre i 45-60 min. til bønnerne er møre. Smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker.
Servér med et godt brød eventuelt sandwichbrød med ærtemel, koldhævede hestebønneboller eller kartoffelmos med Ingrid ærter