
Rustik cassoulet med hestebønner, Ingrid ærter og gråærter, der giver retten et dejligt bid og skøn fyldig smag sammen med selleri, champignon og gulerødder.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 t og 45 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 dåse flåede tomater
- 125 g champignon
- 2 gulerødder
- ¼ knoldselleri
- 1 dl æblemost
- ½ dl æblecidereddike
- 6 dl. grøntsagsbouillon
- 1 spsk tomatpuré
- 4 kviste rosmarin
- 3 laurbærblade
- Olie til stegning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter, Hestebønner og Gråærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i hver sin skål.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra bælgfrugterne.
- Rengør champignon for eventuelle jordrester og skær dem i kvarte eller skiver.
- Fintsnit løg og hvidløg.
- Skræl og skær gulerødder og knoldselleri i tern.
- Varm en gryde med olie og steg svampene til de er gyldne.
- Tilsæt løg og hvidløg til gryden og steg dem til de er klare.
- Tilføj gulerødder og knoldselleri til gryden og steg dem af et par minutter.
- Tilsæt flåede tomater og rør rundt.
- Tilsæt bælgfrugterne sammen med æblemost og æblecidereddike og lad det koge i ca. 5 min. Til sidst tilføjes laurbærblade, rosmarinkviste, tomatpuré og bouillon.
- Lad din cassoulet simre i 45-60 min. til bønnerne er møre. Smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker.