Chili Sin Carne med hestebønner, ærter og linser

Chili Sin Carne med hestebønner, ærter og linser

Af Pure Dansk

Chili Sin Carne med hestebønner, ærter og linser

Chili Sin Carne er et godt plantebaseret og klimavenligt alternativ til den klassiske Chili Con Carne. Denne udgave har lige så meget power på smagen og herudover er den fyldt med proteinfyldte bælgfrugter i form af hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser, som sikrer en fylde og god mæthed.

 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 time og 10 min
Denne opskrift er til 4 personer

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede hestebønner (iblødsat natten over og kogt efter anvisning) 
  • 1 dl tørrede Ingrid ærter (iblødsat natten over og kogt efter anvisning) 
  • ½ dl tørrede Anicia linser (Kulinariske linser)
  • 3 fed hvidløg 
  • 2 løg 
  • 2 gulerødder 
  • ½ squash 
  • ½ aubergine 
  • ½ stor eller 1 lille peberfrugt 
  • 1 frisk chili eller 3 tsk. chilipulver alt efter styrke 
  • 2 spsk olivenolie 
  • 2,5 dl grøntssagsboullion 
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 1 dåse tomatpuré 
  • 2 tsk. stødt koriander 
  • 3 tsk. spidskommen 
  • 2 tsk. paprika 
  • ½ tsk. kanel 
  • 2 knivspids flagesalt 
  • Frisk kværnet sort peber 
  • Evt. 30 g mørk chokolade (70%) 
  • Friske koriander til topping 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede hestebønner og ærter, og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og ærterne
  3. Kog hestebønnerne i 30-40 min og ærterne i 60 min hver for sig i rigeligt vand. Giv dem længere tid, hvis du ønsker mindre bid
  4. Hæld kogevandet fra hestebønnerne og ærterne. Sæt dem til side
  5. Varm olie op i en gryde på middel varme og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Svits et par minutter til de er bløde
  6. Tilsæt spidskommen, koriander, frisk chili eller chilipulver, paprika og kanel. Svits det hele af i et par minutter
  7. Tilsæt squash, aubergine, gulerødder og peberfrugt skåret i kvarte i gryden og svits af i cirka 5 min. 
  8. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, tørrede linser og boullion 
  9. Lad det simre i 30 min. eller til linserne ikke har bid, og grøntsagerne er al dente
  10. Tilsæt hestebønner og ærter og lad det simre i et par minutter til det hele er varmt 
  11. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. hakket mørk chokolade for en rund smag

Server toppet med friske koriander, creme fraiche og ris eller hjemmelavede tortilla chips.

 

Opskrift på nemme hjemmelavede tortilla chips:

  • 3 tortilla pandekager
  • Olie
  • Spidskommen
  • Paprika
  • Chili
  • Salt
  1. Skær pandekagerne ud i små trekanter og læg dem på en bageplade med bagepapir
  2. Vend i olie på begge sider og krydr med spidskommen, paprika og lidt chili
  3. Bag dem i ovnen på 200° C i 5 min eller til de er gyldne og sprøde.