
Chili sin carne er et godt plantebaseret alternativ til den klassiske chili con carne. Denne udgave har lige så meget power på smagen, og er fyldt med proteinfyldte bælgfrugter i form af hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser, som sikrer en fylde og god mæthed.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 45 min / I alt 55 min
Denne opskrift er til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 3 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 gulerødder
- ½ squash
- ½ aubergine
- ½ stor eller 1 lille peberfrugt
- 1 frisk chili eller 3 tsk. chilipulver alt efter styrke
- 2 spsk. olivenolie
- 2½ dl grøntssagsboullion
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 2 tsk. stødt koriander
- 3 tsk. spidskommen
- 2 tsk. paprika
- ½ tsk. kanel
- 2 knivspids flagesalt
- Frisk kværnet sort peber
- Evt. 30 g mørk chokolade (70%)
- Friske koriander til topping
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede hestebønner og ærter, og iblødsæt dem med rigeligt vand i minimum 12 timer
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og ærterne
- Varm olie op i en gryde på middel varme og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Svits et par minutter til de er bløde
- Tilsæt spidskommen, koriander, frisk chili eller chilipulver, paprika og kanel. Svits det hele af i et par minutter
- Tilsæt squash, aubergine, gulerødder og peberfrugt skåret i kvarte i gryden og svits af i cirka 5 min.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, tørrede Anicia linser, udblødte Ingrid, hestebønner, ærter, 2 dl vand og boullion
- Lad det simre i 40-45 minutter til ærterne og hestebønnerne er helt kogte, og grøntsagerne er al dente.
- Smag til med salt og peber og tilsæt evt. hakket mørk chokolade for en rund smag
Server toppet med friske koriander, creme fraiche og ris eller hjemmelavede tortilla chips.
Opskrift på nemme hjemmelavede tortilla chips:
- 3 tortilla pandekager
- Olie
- Spidskommen
- Paprika
- Chili
- Salt
- Skær pandekagerne ud i små trekanter og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Vend i olie på begge sider og krydr med spidskommen, paprika og lidt chili
- Bag dem i ovnen på 200° C i 5 min eller til de er gyldne og sprøde.