Enchiladas med gråærter og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Enchiladas med gråærter og Anicia linser
Enchiladas med gråærter og Anicia linser

Enchiladas er fyldte madpandekager i ovnen med ost på toppen. I denne udgave er der gråærter, linser, champignon, peberfrugt og krydret tomatsauce. Sprødt, blødt og mættende.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter og Danske Anicia Linser.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Enchiladas med gråærter og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 200 g champignon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • 2 små dåser majs 
  • 8 tortilla pandekager
  • 150 g Arla Unika Kry, alternativt revet mozzarella 
  • Topping

  • 1/3 af de ovenstående gråærter
  • En håndfuld bredbladet persille
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  • Løg og hvidløg snittes fint. 
  • Peberfrugt skæres i mindre tern.
  • Champignon renses for eventuelle jordrester og skæres i mindre mundrette stykker.
  • Varm olie op i en gryde til lidt over middel varme. Sautér løg og hvidløg til løgene er klare. 
  • Tilsæt peberfrugt, champignon og steg yderligere 5 minutter. 
  • Tilsæt hakkede tomater sammen med spidskommen og paprika. Lad det simre i ca. 15 min. 
  • Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med 2/3 af de kogte Gråærter. Lad det stå på varmen yderligere 3-5 min. Smag det til med salt og peber
  • Tænd ovnen på 200 C varmluft.
  • Sådan samler du dine enchiladas. Fordel fyld, majs og lidt ost i hver tortilla (gem lidt ost til topping). Rul dem sammen og læg side om side i et ovnfast fad. Hvis der er mere fyld og majs tilbage fordeles det i siderne af fadet.
  • Top med revet ost og den sidste 1/3 del af gråærterne.
  • Bag i ovnen i 10 min.
  • Serveringsforslag

    Drys med bredbladet persille inden servering.

    Mexicansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter