Enchiladas med gråærter og Anicia linser

Enchiladas med gråærter og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Enchiladas med gråærter og Anicia linser

Enchiladas er fyldte madpandekager i ovnen med ost på toppen. I denne udgave er der gråærter, linser, champignon, peberfrugt og krydret tomatsauce. Sprødt, blødt og mættende. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 50 min  / I alt 1 t 5 min 
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 200 g champignon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • Salt og peber
  • 2 små dåser majs 
  • 8 tortilla pandekager
  • 150 g Arla Unika Kry, alternativt revet mozzarella 
Topping
  • 1/3 af de ovenstående Gråærter
  • En håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  2. Løg og hvidløg snittes fint. 
  3. Peberfrugt skæres i mindre tern
  4. Champignon renses for eventuelle jordrester og skæres i mindre mundrette stykker.
  5. Varm olie op i en gryde til lidt over middel varme. Sautér løg og hvidløg til løgene er klare. 
  6. Tilsæt peberfrugt, champignon og steg yderligere 5 minutter. 
  7. Tilsæt hakkede tomater sammen med spidskommen og paprika. Lad det simre i ca. 15 min. 
  8. Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med 2/3 af de kogte Gråærter. Lad det stå på varmen yderligere 3-5 min. Smag det til med salt og peber
  9. Tænd ovnen på 200 C varmluft 
  10. Sådan samler du dine enchiladas. Fordel fyld, majs og lidt ost i hver tortilla (gem lidt ost til topping). Rul dem sammen og læg side om side i et ovnfast fad. Hvis der er mere fyld og majs tilbage fordeles det i siderne af fadet.
  11. Top med revet ost og den sidste 1/3 del af Grå ærterne.
  12. Bag i ovnen i 10 min.
Drys med bredbladet persille inden servering