Enchiladas er fyldte madpandekager i ovnen med ost på toppen. I denne udgave er der gråærter, linser, champignon, peberfrugt og krydret tomatsauce. Sprødt, blødt og mættende.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t 5 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 200 g champignon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- Salt og peber
- 2 små dåser majs
- 8 tortilla pandekager
- 150 g Arla Unika Kry, alternativt revet mozzarella
- 1/3 af de ovenstående Gråærter
- En håndfuld bredbladet persille
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
- Løg og hvidløg snittes fint.
- Peberfrugt skæres i mindre tern
- Champignon renses for eventuelle jordrester og skæres i mindre mundrette stykker.
- Varm olie op i en gryde til lidt over middel varme. Sautér løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt peberfrugt, champignon og steg yderligere 5 minutter.
- Tilsæt hakkede tomater sammen med spidskommen og paprika. Lad det simre i ca. 15 min.
- Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med 2/3 af de kogte Gråærter. Lad det stå på varmen yderligere 3-5 min. Smag det til med salt og peber
- Tænd ovnen på 200 C varmluft
- Sådan samler du dine enchiladas. Fordel fyld, majs og lidt ost i hver tortilla (gem lidt ost til topping). Rul dem sammen og læg side om side i et ovnfast fad. Hvis der er mere fyld og majs tilbage fordeles det i siderne af fadet.
- Top med revet ost og den sidste 1/3 del af Grå ærterne.
- Bag i ovnen i 10 min.