Fyldt aubergine med gråærter og svampe

Af Pure Dansk™

Fyldt aubergine med gråærter og svampe
Vegetarisk
Vegetarisk
Glutenfri
Glutenfri
Fyldt aubergine med gråærter og svampe

Fyldte auberginer med et smagfuldt fyld af gråærter og svampe er fuld af umami, og med frisk yoghurtdressing på toppen, kan det nemt blive en ny familiefavorit.

Forkæl din mave og dine smagsløg med denne sunde hverdagsret

Fyldte auberginer er en klassiker i det grønne køkken, og i denne version får retten nyt liv med danske gråærter og svampe i hovedrollen. Den dybe umamismag fra svampene spiller perfekt sammen med auberginens bløde konsistens og de mættende gråærter.

Denne vegetariske version er velegnet som kødfrit alternativ til klassiske fyldte grøntsager og en oplagt måde at bringe bælgfrugter i spil i det moderne hverdagskøkken.

En både nærende og smuk ret, der egner sig til alt fra familiemiddag til grøn gæstemad.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Fyldt aubergine med gråærter og svampe

Antal
2 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 2 auberginer
  • 2 løg 
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 2 spsk tomatpure 
  • 1 tsk. røget paprika 
  • 1½ tsk. spidskommen 
  • 1 dl vand 
  • Olie til stegning
  • Yoghurtdressing

  • 1½ dl græsk yoghurt, 10 %
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Evt. 1-2 håndfuld urter fx mynte, koriander m.fl. 
  • 1-2 tsk. citronsaft 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Flæk auberginerne på langs, skrab ”kødet” ud, som bruges til fyldet, så du ender med 4 aubergineskaller. 
  • Kom skallerne i et ildfastfad med lidt olie i bunden. Drys skallerne med lidt salt og olie. 
  • Pil løg og hvidløg og hak det fint. 
  • Skær auberginekødet i tern. 
  • Rens champignon og skær dem i mindre tern. 
  • Blend Gråærterne i en minihakker.  
  • Varm en pande op med olie til middel varme. Steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt auberginekødet og steg i 4-5 minutter. 
  • Kom champignon på panden og steg yderligere i 4-5 minutter.
  • Tilsæt tomatpure, krydderier, vand og blendede gråærter. Lad det stege i 2 minutter og smag til med salt og peber. 
  • Kom fyldet i aubergineskallerne, og bag dem i ovnen i 30 minutter. 
  • Pres hvidløget i yoghurten og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. friske krydderurter. Sæt på køl til den skal serveres sammen med de fyldte aubergine.
  • Serveringsforslag

    Servér de fyldte auberginer med gråærter og svampe med yoghurtdressing på toppen.