Fyldte kartofler med sprøde danske linser, ærter og tomatsalat

Fyldte kartofler med sprøde danske linser, ærter og tomatsalat

Af Pure Dansk™

Fyldte kartofler med sprøde danske linser, ærter og tomatsalat

Da kartoflen kom til Danmark, overtog den historisk set pladsen for de danske ærter og linser på tallerkenen. Her mødes de i en fyldig og mættende ret, hvor de sprøde Anicia linser og Ingrid ærter smager fantastisk sammen med den bløde varme kartoffel og de friske grøntsager. 
 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 5 min
Denne opskrift giver til 4 personer 

 

Ingredienser

  • 4 bagekartofler 
  • Olie 
  • Salt og peber 
  • ½ dl tørrede danske Ingrid ærter
  • ½ dl tørrede danske Anicia linser
  • Frisk timian 
  • 250 g danske cherry tomater 
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld hakket bredbladet persille

Dressing:

  • 1 stor håndfuld purløg fra urtehaven
  • 4 store spsk Thise creme fraiche, 38% 
  • 1 tsk. dijon sennep 
  • 2 knivspids salt 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og linser og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i min. 12 timer, evt. natten over
  2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 25 min med lidt salt
  3. Hæld vandet fra de udblødte Anicia linser og stil dem til side 
  4. Skyl kartoflerne og skær et kryds i midten. Put dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over og krydr med salt og peber
  5. Bag kartoflerne i ovnen ved 200C på varmluft i 45 min. 
  6. Rist Ingrid ærterne i ovnen med olie, salt, peber og timian i 15 min. 
  7. Skyl tomater og hak tomaterne i mindre stykker. Pil og hak rødløget fint og skyl og hak persille. Bland det hele i en skål med sprøde Anicia linser og ristede Ingrid ærter 
  8. Bland purløg, creme fraiche, dijonsennep og salt til en dressing 
  9. Fyld de varme kartofler med tomatsalaten og hæld dressing på toppen 

Servér for sig selv, med en af vores mange salater eller som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller