Græskarsalat med feta og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Græskarsalat med feta og Anicia linser
Græskarsalat med feta og Anicia linser

Græskarsalaten med de smukke orange og grønne farver har både sprøde og cremede teksturer. Tilsammen giver det en fyldig og frisk salat. De udblødte linser nærmest popper i munden - og giver salaten liv sammen med feta.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Græskarsalat med feta og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dansk hokkaido græskar
  • Tørret eller frisk rosmarin. Timian kan også bruges
  • 4 stilke dansk grønkål
  • 100 g feta
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra.
  • Fjern kernerne fra græskarret og skær det i tynde både.
  • Fordel græskarstykkerne på en bradepande med bagepapir, tilsæt olie og krydr med salt, peber og rosmarin.
  • Bag græskarene i 20 min ved 200֯ °C (varmluft).
  • Skyl og snit grønkålen groft og fordel det på et fad.
  • Fordel de bagte græskarbåde og linser oven på grønkålen og smuldr fetaen på toppen.
  • Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber til en dressing og hæld den ud over græskarsalaten.
  • Serveringsforslag

    Salaten kan både serveres med varme eller kolde græskarstykker. Servér salaten alene eller prøv som tilbehør til hestebønnedeller eller bønnesteg med hestebønner, svampe og nødder.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter