Cremet bønnepostej med hestebønner

Cremet bønnepostej med hestebønner

Af Pure Dansk™

Cremet bønnepostej med hestebønner

Cremet spread af danske hestebønner, som gør sig godt på brød eller som dip. Hestebønnerne giver en god mæthedsfornemmelse, og bønnepostejen gør sig godt til frokostbordet - både som vegetarisk pålæg og i sig selv. 

 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 5 min / I alt 35 min.

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede hestebønner (iblødsat natten over og kogt efter anvisning
  • Saften fra ½ citron
  • 1-2 fed friskpresset hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk hakket basilikum
  • 2 knivspids flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 3 spsk. kogt vand

     

    Fremgangsmåde

    1. Skyl de tørrede hestebønner og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over
    2. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne
    3. Kog hestebønnerne i rigeligt rent vand med 1 tsk. salt i 30-40 min.
    4. Hæld kogevandet fra og hæld de kogte hestebønner i en skål
    5. Tilsæt hvidløg, olivenolie, basilikum og kogt vand i skålen og blend dem med en stavblender eller foodprocesser til en ensartet masse. Lad gerne nogle af hestebønnerne være groft blendet
    6. Bønnepostejen smages til med salt, peber og citronsaft
    7. Den kan opbevares på køl i 4-5 dage

    Hestebønnepostejen smager godt på vores hestebønneboller, linseknækbrød, eller en ristet skive rugbrød som frokost- eller mellemmåltid.