
Denne hjemmelavede nutella med danske hestebønner og ristede hasselnødder er nem at lave - og smager helt fantastisk med dens intense smag af både hasselnødder og chokolade.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 5 min / I alt 35 min.
Opskrift giver 1 glas nutella
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 100 g hasselnødder
- 2 store spsk. smør
- 100 g mørk chokolade (minimum 45%)
- 10 dadler (uden sten)
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
- Dagen før:
Skyl og sæt 1 dl tørrede hestebønner i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer på køl - Kog de udblødte hestebønner i rent vand i 30-35 min.
- Rist hasselnødderne på en bageplade ved 200 grader (varmluft) indtil de er gyldne og skallerne løsner sig. Lad hasselnødderne køle af
- Tag et rent viskestykke og fordel de afkølede hasselnødder i viskestykket
- Saml viskestykket rundt om hasselnødderne og gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af. Der vil være en smule skaller, som bliver siddende - det gør ikke noget
- Smelt chokolade og smør i et vandbad
- Tag en foodprocessor eller stavblender og blend dadlerne sammen med chokolade og smør indtil massen er ensartet
- Kom de ristede og afskallede hasselnødder i lidt ad gangen og blend dem sammen med den øvrige masse
- Tilsæt de kogte hestebønner og 1 knivspids salt, og blend indtil du har en cremet nutella. Hæld din nutella i et stort glas med låg og sæt det i køleskabet
- Den hjemmelavede nutella kan holde sig på køl i 14 dage