Hjemmelavet pasta med Ingrid ærter

Hjemmelavet pasta med Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Hjemmelavet pasta med Ingrid ærter

4 ingredienser og du har en dejlig velsmagende pasta med mel af Ingrid ærter. Hjemmelavet pasta er måske ikke en hverdagsret. Men vi lover dig, at det vil være en smagsoplevelse, som er en festmiddag værdig.

Servér med friske udblødte linser for et sprødt element, dansk burrata, ærteskud og en smule olie.

 

Forberedelse 60 min / Tilberedning 10 min / I alt 1 t og 10 min
Denne opskrift giver til 4 portioner

 

Ingredienser

Hjemmelavet pastadej:

  • 1 dl. tørrede Ingrid ærter
  • 5 dl hvedemel (Dansk fra Kornby Mølle) 
  • ½ tsk salt
  • 2 dl lunken vand 

Topping:

  • 1 dl tørrede Anicia linser
  • ½-1 Burrata pr. person - Dansk La Treccia 
  • Ærteskud
  • Olivenolie 
  • Salt og Peber 

 

Fremgangsmåde

Pasta:

  1. Kværn de tørrede Ingrid ærter med en kaffe- eller melkværn
  2. Ælt sammen med mel, vand og salt
  3. Ælt i 10-15 minutter til dejen er glat og ensartet
  4. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter  
  5. Efter 30 minutter tages dejen ud og rulles på en pastamaskine. 
    Husk at drysse godt med mel på dejen undervejs, så den ikke klistrer sammen 
  6. Bring vand med salt i kog i en gryde
  7. Kog pastaen i 1-2 minutter
  8. Hæld vandet fra og anret


Topping:

  1. Skyl Anicia linser og sæt i blød i rigeligt vand natten over
  2. Skyl ærteskud
  3. Anret den kogte pasta med udblødte sprøde linser, ærteskud, burrata, olivenolie og salt og peber