Klassisk tatar med Ingrid ærter og rødbede - Pure Dansk™

Klassisk tatar med Ingrid ærter og rødbede

Af Pure Dansk™

Klassisk tatar med Ingrid ærter og rødbede - Pure Dansk™

Fantastisk rørt tartar med Ingrid ærter, rødbede og kalveinderfilet - smagen er fyldig og en festmiddag værdig. Servér som forret til nytårsaften eller som topping på et luksus stykke smørrebrød.  

Forberedelse 10 min / Tilberedning 40 min / I alt 50 min.
Opskriften giver til forret til 4 personer 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 150 g rødbede
  • 100 g kalveinderlår 
  • 3 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk. kapers 
  • 1 spsk. estragon
  • 1 spsk. persille 
  • 1/2 skalotteløg 
  • 1-2 tsk. æblecidereddike 
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Salt og peber
  • 4 stk. æggeblommer
  • Mayonnaise - evt. lavet på kogevandet fra Ingrid ærter
  • Rugbrødscoutoner - lav eventuelt af en rest rugbrød 
  • Store kapersfrø til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød i rigelig vand på køl, min. 12 timer eller natten over
  2. Kog Ingrid ærterne i 20-25 min. og gem evt. kogevandet til at lave mayonnaise 
  3. Skyl og kog rødbeder med skral i 15 min., så de stadig har lidt bid og ikke smutter af en skarp kniv
  4. Skræl rødbederne, mens de stadig er lune. Skrællen ryger lettere af 
  5. Hak kalveinderfilet fint med en skarp kniv 
  6. Hak Ingrid ærter groft i en minihakker med 3 spsk. olivenolie 
  7. Hak rødbederne groft i en minihakker eller riv groft på et rivejern
  8. Hak kapers, skalotteløg, persille og estragon fint 
  9. Bland Ingrid ærter, kalveinderfilet, rødbeder, kapers, skalotteløg, persille, estragon med dijonsennep og æblecidereddike til en ensartet masse med hænderne eller en ske 
  10. Smag til med salt og peber
  11. Skær rugbrød i mindre stykker vend med salt, peber og en smule olie og rist i ovnen i 15 minutter ved 180 °C

    Servér den rørte tatar anrettet med rugbrødscroutoner, kapersfrø, en æggeblomme på toppen og evt. finthakkede skalotteløg