
En syndig hjemmelavet burger med en saftig bøf af danske hestebønner og quinoa. Den er nem at lave og smager fantastisk. I din burger anbefaler vi en aioli på aquafaba af Ingrid ærter, en sprød dansk salat og syltede danske agurker.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / Tid i alt 50 min
Denne opskrift giver 6-8 hestebønne bøffer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 dl tørret dansk quinoa
- 1½ dl havregryn
- 1 tsk. tomatpuré
- 70 g fetaost eller gedeost (Vi anbefaler Kirks danske gedeost, hvis du er til en fyldig smag)
- 1 tsk. chilisauce (kan udelades)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Du kan krydre med præcis de krydderier, du synes passer
Vælg dit eget yndlingsfyld. Vi anbefaler
- Burgerboller - danske Jalm&B brioche
- Agurk
- Salat i sæson
- Syltede rødløg og agurker
-
Aquafaba aioli
Fremgangsmåde
- Skyl og udblød hestebønnerne natten over
- Kog i 30 minutter og køl af
- Skyl og kog quinoa i 15 min
- Nu bliver det nemt!
Blend alle ingredienser: hestebønner, quinoa, havregryn, tomatpuré, ost, chilisauce, salt og peber - Lad stå i 5 minutter og trække, så farsen kan sætte sig lidt
- Form til bøffer med hænderne
- Steg på begge sider ved middel varme på en tør pande,
til de er gyldne og sprøde
Server i en burger eller anvend som plantebøf med en af vores salater, sprøde kartofler med aioli på aquafaba eller ærtehummus.