Gryderetter og simregryder er altid en god og smagfuld form for hygge. I vores udgave med danske Anicia linser og langtidsstegt nakkekam er der fuld smæk på smagen. Samtidig er det en god måde at få anvendt smukke grønne linser i kombination med kød, hvor de komplimenterer hinanden.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 1 t og 25 min / I alt 1 t og 50 min.
Opskriften er til 4-6 personer.
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 500 g dansk økologisk nakkekam
- 4 gulerødder
- 200 g champignon
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- Et stort stykke ingefær
- 1 håndfuld timian
- 1 håndfuld rosmarin
- 1 håndfuld salvie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure
- ½ dl hvidvin
- 2 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk. pickled lime – alternativt saften fra 1 lime
- Salt og peber
- 2 spsk. olie
Fremgangsmåde
- Skær nakkekammen i store tern
- Hak løg og snit løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker
- Skræl ingefæren og riv det fint
- Brun kødet af i en tykbundet gryde
- Tag det brunede kød ud af gryden og stil til side
- Steg løg, hvidløg og ingefær i gryden i et par minutter
- Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt dåsetomater, tomatpuré, vand, fond, hvidvin og timian, rosmarin og salvie
- Lad retten simre i 60 minutter
- Skær champignoner og svits dem i et par minutter på en pande
- Skyl Anicia linserne og tilsæt champignoner og linser i retten
- Kog i ca. 25 min til linserne er møre
- Smag til med pickled lime, salt og peber
Servér retten med kartoffelmos og evt. linsespirer på toppen for et sprødt bid.