Linsegryde med nakkekam

Linsegryde med nakkekam

Af Pure Dansk

Linsegryde med nakkekam

Gryderetter og simregryder er altid en god og smagfuld form for hygge. I vores udgave med danske linser og langtidsstegt nakkekam er der fuld smæk på smagen. Samtidig er det en god måde at få anvendt linser i kombination med kød, hvor de komplimenterer hinanden.

 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 1 t og 25 min / I alt 1 t og 50 min.
Opskriften er til 4-6 personer.

 

Ingredienser

  • 2 dl tørrede Anicia linser
  • 500 g dansk økologisk nakkekam
  • 4 gulerødder
  • 200 g champignon
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Et stort stykke ingefær
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 håndfuld salvie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpure
  • ½ dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 bouillon
  • 2 spsk. pickled lime – alternativt saften fra 1 lime
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olie

 

Fremgangsmåde

  1. Skær nakkekammen i store tern
  2. Hak løg og snit løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker
  3. Skræl ingefæren og riv det fint
  4. Brun kødet af i en tykbundet gryde
  5. Tag det brunede kød ud af gryden og stil til side
  6. Steg løg, hvidløg og ingefær i gryden i et par minutter
  7. Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt dåsetomater, tomatpuré, vand, fond, hvidvin og timian, rosmarin og salvie
  8. Lad retten simre i 60 minutter
  9. Skær champignoner og svits dem i et par minutter på en pande
  10. Skyl Anicia linserne og tilsæt champignoner og linser i retten.
  11. Kog i 20-25 min til linserne er møre
  12. Smag til med pickled lime, salt og peber

Servér retten med kartoffelmos og evt. linsespirer på toppen for et sprødt bid.