Pastasalat med linsepesto og Ingrid ærter

Pastasalat med linsepesto og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Pastasalat med linsepesto og Ingrid ærter

Skøn pastasalat med Ingrid ærter, bagte tomater, rød linsepesto og stegt røget paprikapølse.   

Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 350 g pasta, f.eks. konkyliepasta 
  • 400 g cherrytomater
  • 3 stk. danske økologiske pølser, f.eks. ”Gourmetpølser Sommer” fra Aalbæk)
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • Salt

Rød linsepesto 

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ håndfuld frisk bredbladet persille
  • ½ fed hvidløg
  • 65 g soltørrede tomater 
  • ¾ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 25 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 eller parmesan
  • Saften af
  • ¼ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Topping: 

  • En håndfuld frisk basilikum 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 

På dagen: 

  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Lad dem efterfølgende evt. stå i kogevandet i 10 min. til de bliver ensartet. Hæld vandet fra og sæt Ingrid ærterne til side.
  2. Skyl de tørrede linser i rent vand.
  3. Kog Anicia linserne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand.
  4. Tænd ovnen på 200 °C varmluft. 
  5. Skyl tomaterne. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med Ingrid ærterne. Bland det hele sammen med olie, basilikum og salt. 
  6. Skær skiver af pølserne og vend dem i lidt olie og røget paprika og læg dem ved siden af på bagepladen. Bag det hele i ovnen i 20 min. til pølseskiverne er gyldne og tomaterne er møre. 
  7. Blend de kogte Anicia linser med resten af ingredienserne til pestoen. 
  8. Kog pasta i rigeligt let saltet vand, og hæld vandet fra.
  9. Vend pastaen sammen med linsepestoen i en stor skål.
  10. Tilsæt de bagte tomater, Ingrid ærter og pølseskiverne. Vend det hele godt sammen, og top med friske basilikumsblade.  

        Servér som måltidssalat for sig selv, eller som tilbehør med foccaciabrød med Anicia linser, rosmarin og rødløg til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller