Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Af Pure Dansk™

Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Pavlova lavet på aquafaba smager himmelsk.
Den søde, sprøde marengs er en perfekt måde at anvende kogevandet fra Ingrid ærter på.
I denne udgave er vores luftige pavlova toppet med rabarberkompot - en skøn sommerdessert. Det kan naturligvis også udskiftes med sæsonens frugt og bær og serveres året rundt. 

Marengsrederne kan med fordel laves dagen før og opbevares i en lufttæt beholder.
 

Forberedelse 50 min / Tilberedning 2 t. 15 min / I alt 3 t. 5 min
Denne opskrift giver til ca. 6 personer

 

Ingredienser

Aquafaba pavlova:

Rabarberkompot: 
  • 250 g rabarber
  • 1 dl rørsukker 

Rabarberslør: 

  • 2 stilke rabarber 

Flødeskum:

  • 1 dl fløde 

 

Fremgangsmåde

Aquafaba marengs
  1. Forvarm ovnen til 90 ֯ C
  2. Kom lidt lagereddike i en skål og smør det rundt med køkkenrulle for at fjerne eventuelle fedtrester
  3. Tilsæt aquafaba til skålen sammen med citronsyre og natron og pisk i 10 min. til det begynder at blive til hvidt skum
  4. Pisk 1 spsk. sukker ind i skummet ad gangen og pisk i yderligere 10 min.
  5. Kom aquafaba-skummet i en sprøjepose og sprøjt i små reder på en silikonemåtte eller på bagepapir
  6. Bag dem i 1,5 time (åbn ikke ovnen under bagning!)
  7. Sluk ovnen og lad marengsrederne blive i ovnen og køle ned i ca. 2-2,5 time  
     

Rabarberkompot

  1. Forvarm ovnen til 200 ֯ C
  2. Rens rabarberen og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
  3. Kom dem i et fad med sukker og bag rabarberne møre i 15-20 min.
  4. Køl rabarberkompotten ned
     

Rabarberslør

  1. Forvarm ovnen til 100 ֯ C
  2. Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller
  3. Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 min., til de er tørrede

 
Samling af pavlova

  1. Pisk fløden til en let skum
  2. Kom flødeskummen i marengsrederne og top med rabarberkompot og rabarberslør
  3. Server pavloverne straks efter du har samlet dem  
    Servér pavlova som en dessert eller sødt til kaffen.

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter