Pavlova af Aquafaba med Rabarber

Pavlova af Aquafaba med Rabarber

Af Pure Dansk

Pavlova af Aquafaba med Rabarber

Pavlova lavet på Aquafaba smager himmelsk.
Den luftige og søde marengs er en perfekt måde, at anvende kogevandet fra Ingrid ærterne på.
I denne udgave er vores pavlova toppet med rabarberkompot - det kan naturligvis udskiftes med sæsonens frugt og bær. 

Marengsrederne kan med fordel laves dagen før, og opbevares i en lufttæt beholder.
 

Forberedelse 50 min / Tilberedning 2 t. 15 min / I alt 3 t. 5 min
Denne opskrift giver cirka 6 personer

 

Ingredienser

Aquafaba pavlova:

Rabarberkompot: 
  • 250 g. Rabarber
  • 1 dl. Rørsukker 

Rabarberslør: 

  • 2 stilke Rabarber 

Flødeskum:

  • 1 dl Fløde 

 

Fremgangsmåde

Aquafaba marengs
  1. Forvarm ovnen til 90 C.
  2. Kom lidt lagereddike i en skål og smør det rundt med køkkenrulle, for at fjerne eventuelle fedt rester.
  3. Tilsæt Aquafaba til skålen sammen med citronsyre og natron og pisk i 10 min. til det begynder at blive til hvidt skum. 
  4. Pisk 1 spsk. sukker ind i skummet af gangen og pisk i yderligere 10 min.
  5. Kom Aquafaba skummet i en sprøjepose, og sprøjt i små reder på en silekonemåtte eller på bagepapir.
  6. Bag dem i 1,5 time (åben ikke ovnen under bagning)
  7. Sluk ovnen og lad marengsrederne blive i ovnen og køle ned i ca. 2-2,5 time  
     

Rabarberkompot

  1. Forvarm ovnen til 200 ֯ C
  2. Rens rabarberen og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
  3. Kom dem i et fad med sukker og bag rabarberne møre i 15-20 min.
  4. Køl rabarberkompotten ned.
     

Rabarberslør

  1. Forvarm ovnen til 100 ֯
  2. Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller.
  3. Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 min, til de er tørrede.

 
Samling af pavlova

  1. Pisk fløden til en let skum.
  2. Kom flødeskummen i marengsrederne og top med rabarberkompot og rabarberslør.
  3. Server Pavloverne straks efter du har samlet dem.  
    Servér Pavlova som en dessert eller sødt til kaffen.