Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Lækre svampede rabarbermuffins, som er både søde og syrlige med hvid chokolade og danske rabarber. De kan let varieres med sæsonens frugter og bær hele året rundt. Ingrid ærterne giver en god fylde og mæthed.

 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 20 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver cirka 9-12 stk.

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede danske Ingrid ærter
  • 500 g. danske rabarber 
  • 200 g. hvid chokolade
  • 1 æg 
  • 2 dl mælk
  • 2 dl hvedemel 
  • 1½ tsk. bagepulver 
  • 1 tsk. vaniljepulver 
  • 1½ dl sukker 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød med rigelig vand på køl, i 10 timer eller natten over
  2. Kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter
  3. Hak de 200 g. hvid chokolade groft
  4. Blend Ingrid ærter, æg og mælk 
  5. Vend den våde dej sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljepulver
  6. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker 
  7. Vend chokolade og rabarber i dejen 
  8. Kom 2 spsk. dej i hver muffinform 
  9. Bag ved 200֯ C (varmluft) i 15-20 minutter 

Køl af inden servering.