Sandwich med danske bælgfrugter er perfekt til madpakken. Sandwichbrød med dansk ærtemel smager fantastisk fyldt med hummus lavet på danske Ingrid ærter, stegt peberfrugt og grønkål eller med 'hønsefri'salat med danske hestebønner og persille.
Se opskrifterne på de to slags fyld længere nede i teksten eller her "Hønsefri"salat med hestebønner og Ærtehummus med Ingrid ærter
Forberedelse 10 min / Hævetid 12 timer + 1 time / Tilberedning 35 min / I alt 13 timer og 45 min
Opskriften giver til 6 stykker
Ingredienser
Sandwichbrød
- 12 g gær
- 5 dl vand
- 2 dl Naturel yoghurt 3,5 %
- 1 spsk salt
- 2¼ dl (150 g) Dansk Ærtemel
- 100 g grahamsmel
- 450 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Sandwichbrød
12 timer før:
- Rør gæren ud i lunken vand i en skål. Tilsæt yoghurt og salt.
- Rør ærtemel og grahamsmel i. Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet natten over.
På dagen:
- Beklæd en form med bagepapir eller smør den.
- Pensl dejens overfladen med olie, og lad det hæve lunt i 1 time.
- Tænd ovnen på 210° C alm ovn.
- Bag brødet i ovnen i 30-35 min. og lad det afkøle på en bagerist inden du skærer det til sandwichbrød.
Ærtehummus med stegte peberfrugter og grønkål
Ingredienser
- 2 dl (170 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 dl olivenolie
- 1 dl vand eller kogevand
- 1 fed hvidløg
- 1 citron, skallen og saften
- 2 tsk. spidskommen, tørret
- 2 tsk. koriander, tørret
- Salt og peber
- ½ peberfrugt pr. sandwich
- 1 håndfuld grønkål eller grøn salat pr. sandwich
Fremgangsmåde
12 timer før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. Gem 1 dl af kogevandet
- Skyl grønkål og peberfrugt og skær peberfrugten i mindre stykker og steg den på en pande til den får farve.
- Kom alle ingredienserne til hummus i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber
- Tilsæt eventuelt lidt mere vand eller olie, hvis der ønsker en tyndere hummus konsistens.
- Smør sandwichbrødet med et godt lag ærtehummus med Ingrid ærter, fordel peberfrugt og grønkål over.
'Hønsefri'salat med Hestebønner
Ingredienser:
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
- 200 g danske champignon
- 90 g hvide asparges (på glas)
- 4 spsk. cremefraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. citronsaft
- ½ spsk. sennep
- 1 håndfuld danske purløg
- Salt og peber
- 1 håndfuld bredbladet persille pr. sandwich
Fremgangsmåde:
12 timer før:
- Skyl hestebønnerne. Sæt dem i blød med rigelig vand på køl i 10 timer eller natten over
På dagen:
- Kassér iblødsætningsvandet og kog hestebønnerne i rigeligt frisk vand i 35-40 min.
- Rengør og skær champignon i skiver og steg dem på en pande ved høj varme med salt og peber, til de er godt møre
- Kom de stegte champignon i en skål og sæt dem til side
- Hæld vandet fra aspargesene og snit dem i mundrette stykker
- Hak hestebønnerne groft og kom det i en skål sammen med aspargesene
- Lav dressingen ved at røre cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber
- Vend dressingen med asparges, hestebønner og champignon
- Hak purløg fint og vend det i hestebønnesalaten
- Smag til med salt og peber
- Smør sandwichbrødet med hønsefrisalat med hestebønner og fordel persille.