Vegetar bolognese med danske linser

Vegetar bolognese med danske linser

Af Pure Dansk™

Vegetar bolognese med danske linser

Denne intense og velsmagende linse bolognese med Anicia linser er et lækkert alternativ til den klassiske bolognese med oksekød. Og vi tør godt vove at påstå, at man ikke savner noget fra den traditionelle udgave. Vores danske Anicia linser koger ikke ud og giver derved en god struktur og fylde i retten. 

Opskriften er inspireret af Vegetarisk Hverdag

Forberedelse 20 min. / Tilberedning 55 min. / I alt 1 t og 15 min.
Opskrift til 4 personer.

 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 100 g champignon
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • ½ dl sødmælk, letmælk eller plantebaseret fløde
  • 1½ dl rødvin (bør ikke udelades)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 laurbærblade
  • 1 terning grøntsagsbouillon + 2 dl vand
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 spsk. frisk hakket timian eller oregano (eller 2 tsk tørret)
  • En knivspids salt
  • Friskkværnet peber
  • Eventuelt parmesan til topping

 

Fremgangsmåde

  1. Snit løget fint og svits ved lav varme i en gryde med olivenolie, uden at det får farve
  2. Hak eller riv hvidløgene fint. Skyl og skær champignon i små tern, skræl og riv guleroden fint. Hak de friske krydderurter. Tilsæt hvidløg, gulerod, champignon, chiliflager, krydderier og smør og svits videre i et par minutter
  3. Tilsæt tomatpuré og svits det godt af, uden at det brænder på
  4. Tilsæt eventuelt rødvin og lad koge op i et par minutter
  5. Tilsæt mælk, hakket tomat, laurbærblade, bouillonterning og vand. Lad tomatsaucen simre i 15-30 minutter under låg. Jo længere den får, desto kraftigere smag
  6. Herefter skylles Anicia linserne og tilsættes. Lad det hele simre i yderligere 25 minutter under låg. Tilsæt eventuelt ekstra vand undervejs, hvis det behøves
  7. Smag gerne på linserne undervejs, for at bedømme om de har den mængde bid du ønsker
  8. Smag saucen til med peber og salt, hvis retten behøver det
  9. Server linse bolognesen med pasta, friskrevet parmesan, friskkværnet peber og måske lidt frisk oregano eller timian

    Server linse bolognesen med pasta, friskrevet parmesan, friskkværnet peber og måske lidt frisk oregano eller timian.

    Danske Anicia Linser

    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

    → Køb Danske Anicia Linser