Ærtehummus

Forberedelse 5 min / Tilberedning 5 min / I alt 10 min

Ærten Ingrid er den danske version af kikærten, som efterhånden er meget anvendt herhjemme. Med denne opskrift på ærtehummus, som laves på Ingrid ærter, får du en lækker og cremet hummus som spread til vores linseknækbrød eller friske grøntsagsstave.

Ingredienser
  • 3 dl danske gule Ingrid ærter (iblødsættes natten over)

  • 1/2 dl olivenolie

  • 2 tsk knust spidskommen

  • 1 håndfuld frisk koriander, hakket

  • 1 hakket hvidløg

  • 1/2 citron

  • 1 tsk flagesalt

 

Fremgangsmåde
  1. Skyld de tørrede ærter og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over.

  2. Hæld vandet fra ærterne

  3. Kom alle ingredienserne i en skål og blend det sammen til en ensartet masse med en stavblender eller foodprocesser.

Servér din ærtehummus med vores hestebønnedeller eller som snack på linseknækbrød.

Ærtehummus

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk