Aioli lavet på aquafaba

Forberedelse 10 min / Tilberedning 5 min / I alt 15 min
Denne opskrift giver 250 ml aioli

Vidste du, at kogevandet (aquafaba) fra dine kogte bælgfrugter kan anvendes som erstatning for æggehvider i alverdens opskrifter? I denne opskrift anvendes kogevandet fra vores Ingrid ærter i en smagfuld aioli. Aiolien kan anvendes til alt lige fra Moules frites, i burgeren og sandwich eller som tilbehør til vores hestebønnedeller.  

Ingredienser
  1. 4 spk indkogt ærtevand. Dette laves ved at indkoge 3 dl kogevand fra Ingrid ærter
  2. 1/2 citron
  3. 1 spk dijonsennep
  4. 1/2 tsk flagesalt
  5. 1 fed hvidløg, presset
  6. 1 tsk peber
  7. 250 ml. olie med neutral smag

Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved og skummen ikke kan stivne.

Fremgangsmåde
  1. Pisk ærtevand, saft fra citron, dijonsennep, hvidløg, salt og peber (ca. 5 sek)
  2. Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, til aiolien begynder at tykne. Bliv ved til alt olie er blandet i og det er helt cremet og stift.

Anvend denne aioli som tilbehør til vores hestebønnedeller eller linseknækbrød.

Aioli lavet på aquafaba — Pure Dansk

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk