Aquafaba

½ dl Aquafaba = 1 æg
¼ dl Aquafaba = 1 æggehvide
2 spsk. Aquafaba = 1 æggeblomme

Aquafaba er kogevandet fra Ingrid ærter eller kikærter. Den fantastiske væske kan bruges som erstatning for æg i både det søde og salte køkken. Aquafabaen kan piskes til en skum eller bruges som bindemiddel i alt fra bagværk til mayonnaise.

Ingredienser
Fremgangsmåde

Der er to måder at lave Aquafaba på:

Fremgangsmåde 1: 

  1. Skyl og i blødsæt Ingrid ærterne i rigeligt vand på køl natten over.
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 45 min. med låg – 1 dl Ingrid ærter til 2 dl vand.
  3. Kom Ingrid ærterne og kogevandet i en lufttæt beholder og sæt det på køl natten over.

Fremgangsmåde 2: 

  1. Skyl og i blødsæt Ingrid ærterne i rigeligt vand på køl natten over.
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 45 min. med låg – 1 dl Ingrid ærter til 2 dl vand
  3. Si kogevandet fra Ingrid ærterne over i en gryde, og kog det ved høj varme i ca. 15 min, eller til væsken er svundet ind til halvdelen.

Aquafabaen er nu klar til brug, prøv den i vores Aquafaba skum til desserter eller Aioli lavet på Aquafaba. Det kan opbevares på køl i ca. 4 dage.

Aquafaba

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk