Aquafaba skum

Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Denne opskrift giver 10 dl skum

Har du prøvet at servere aquafaba skum til kager eller andre desserter i stedet for flødeskum, råcreme eller creme fraiche? Vi vil anbefale det til dig, som elsker luftig, let og sød skum. Det minder en smule om guf i konsistens og smag.

Aquafaba laves ofte på kikærtevand. I denne aquafaba skum har vi anvendt kogevandet fra vores danske Ingrid ærter. Det er både simpelt og hurtigt at lave aquafaba skum – og den smager skønt sammen med vores crumble med linser, æbler og bær.

Ingredienser
  • 1,5 dl indkogt bælgfrugt kogevand (Dette laves ved at indkoge 3 dl kogevand fra bælgfrugter - fx. fra vores Ingrid ærter)
  • 3 tsk citron saft
  • 6 spk økologisk dansk sukker

Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved og skummen ikke kan stivne.

Fremgangsmåde
  1. Pisk bælgfrugtvandet og citronsaften til det er helt stift (ca. 10-15 min)
  2. Tilsæt 1 spk. sukker ad gangen og pisk til sukkerkrystallerne er væk. Bliv ved til alt sukker er blandet i skummet og det er helt stift.

Server som tilbehør til vores Crumble med linser, æbler og bær eller anvend det i kager og desserter, som alternativ til æggehvider.

Aquafaba skum — Pure Dansk

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk