Cookies med Ingrid ærter

Forberedelse 30 min / Tilberedning 14 min / I alt 45 min
Denne opskrift giver 12 stk.

Melder den søde tand sig, er disse cookies med Ingrid ærter et rigtig godt valg. De er ikke kun søde og sprøde. De mætter også ekstra godt til sammenligning med andre cookies, grundet Ingrid ærternes høje indhold af protein og kostfibre.

Ingredienser
  • 2 dl Ingrid ærter

  • 4 dl havregryn

  • 1 æg

  • 2 dadler uden sten

  • 1 spsk. olie

  • 1 tsk. bagepulver

  • 50 g marcipan - kan udskiftes med 2 spsk. peanutbutter

  • 1/2 tsk. salt

  • 100 g mørk chokolade (70%)

 

Fremgangsmåde
  1. 2 dl ærter skylles og koges i 30 min.

  2. Hæld vandet fra.

  3. Blend de kogte ærter, olie, æg og dadler til en ensartet masse.

  4. Tilsæt salt, marcipan, bagepulver og havregryn.

  5. Det hele blendes rigtig godt igennem.

  6. Hak chokoladen og vend det i dejen.

  7. Del dejen i 12 stykker, tril dem runde, kom dem på en bageplade med bagepapir.

  8. Giv dem et godt tryk, så de bliver flade.

  9. Bag dem i en 180° grader forvarm ovn i 12-14 minutter eller til de er gyldne.

  10. Lad dem køle lidt af på en rist, inden de spises.

Servér dine cookies, når den søde tand melder sig. Velbekomme.

Cookies med Ingrid ærter

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk