Hestebønnepostej

Forberedelse 30 min / Tilberedning 5 min / I alt 35 min

Ingredienser
  • 200 g kogte hestebønner (iblødsat natten over og kogt efter anvisning)

  • Saften fra 1/2 citron

  • 1-2 fed friskpresset hvidløg

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 håndfuld frisk hakket basilikum

  • 2 knivspids flagesalt

  • Frisk kværnet sort peber

  • 3 spsk. kogt vand

 

Fremgangsmåde
  1. Skyl de tørrede hestebønner og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over.

  2. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne

  3. Kog hestebønnerne i rigeligt rent vand med 1 tsk. salt i 30-40 min

  4. Hæld kogevandet fra og hæld de kogte hestebønner i en skål

  5. Tilsæt hvidløg, olivenolie, basilikum og kogt vand i skålen og blend dem med en stavblender eller foodprocesser til en ensartet masse. Lad gerne nogle af hestebønnerne være groft blendet.

  6. Bønnepostejen smages til med salt, peber og citronsaft.

  7. Den kan opbevares på køl i 4-5 dage.  

Hestebønnepostejen smager godt på vores hestebønneboller, linseknækbrød, eller en ristet skive rugbrød, som frokost- eller mellemmåltid.

Hesteboennepostej

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk