Koldhævede boller med ærtemel

Forberedelse 10 min (dagen før) / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Antal: 10-12 boller

Ingredienser
  • 150 g Ingrid ærter, kværnes til frisk ærtemel

  • 200 g Ølandshvedemel

  • 6 dl vand

  • 15 g gær

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 dl græskarkerner

  • 3 spsk. olivenolie

 

Fremgangsmåde
  1. Tag en kaffekværn eller foodprocesser og kværn 150 g tørrede ærter til ærtemel

  2. Rør gæren og vandet sammen i en skål indtil gæren er opløst.

  3. Tilsæt olivenolie, græskarker og salt og rør rundt. 

  4. Tilsæt lidt ærtemel og ølandshvedemel ad gangen og rør rundt. Dejen skal være klistret.

  5. Sæt dejen i køleskabet til næste morgen.

Næste morgen:

  1. Tænd ovnen på 220oC grader
  2. Brug to skeer til at forme bollerne (dejen er klistret)

  3. Drys evt. lidt havregryn på bollerne

  4. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i 15-20 min  (obs: De hæver når de bager)

Servér dine luner boller med smør, ost eller vores hestebønnepostej og peberfrugt.
De er også gode at fryse ned.

Koldt-haevet-boller-med-aertemel

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk