Konfektkugler

Forberedelse 5 min / Tilberedning 35 min / I alt 40 min.
Opskriften giver ca. 35-40 konfektkugler.

Disse konfektkugler er et lækkert alternativ til de traditionelle søde sager i julen. Ingrid ærternes høje proteinindhold gør dem ekstra mættende til sammenligning med mange andre søde snacks. Så de kan spises med god samvittighed. Faktisk er de gode hele året rundt, når lækkersulten melder sig. 

Ingredienser
  • 150 g kogte gule Ingrid ærter (kikærter kan også anvendes)

  • 200 g mørk chokolade

  • 4 spsk ahornsirup

  • 100 g mandler

  • 2 spsk. peanutbutter

  • 1 knivspids kardemomme

  • 1/2 tsk. vaniljepulver

  • Revet skal af 1/2 øko clementin eller appelsin

  • 1/4 tsk. mandelessens

 

Fremgangsmåde
  1. Skyl de tørrede gule Ingrid ærter under koldt vand og kog dem i 20-25 min.
  2. Når der er bid i ærterne er de færdige, og det kogende vand hældes fra.
  3. Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til mandelmel
  4. De blendede mandler, ahornsirup, salt, peanutbutter, kardemomme, vaniljepulver, lidt mandelessens og revet appelsinskal blendes sammen indtil alle ingredienserne har en ensartet konfektmasse
  5. Tilsæt 50 g hakkede mørk chokolade i konfektmassen, og rør det hele rundt.
  6. Sæt din konfektmasse i køleskabet i 10 minutter
  7. Tril massen til konfektkugler, og overtræk dem med smeltet mørk chokolade. Til 40 konfektkugler anvendte vi 150 g smeltet mørk chokolade til overtræk.
  8. Sæt dine konfektkugler i køleskabet, og nyd dem kolde.

Konfektkuglerne opbevares på køl og kan holde sig 5 dage.

Konfektkugler — Pure Dansk

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk