Linsegryde med nakkekam

Forberedelse 25 min / Tilberedning 1 t og 25 min / I alt 1 t og 50 min.
Opskriften er til 4-6 personer 

Gryderetter og simregryder er altid en god og smagfuld form for hygge. I vores udgave med danske linser og langtidsstegt nakkekam er der fuld smæk på smagen, og er samtidig en god måde at få anvendt linser i kombination med kød, hvor de komplimenterer hinanden.

Ingredienser
  • 2 dl tørrede Anicia linser

  • 500 g dansk økologisk nakkekam

  • 4 gulerødder

  • 200 g champignon

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • Et stort stykke Ingefær

  • 1 håndfuld timian

  • 1 håndfuld rosmarin

  • 1 håndfuld salvie

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 lille dåse koncentreret tomatpure
  • 0,5 dl hvidvin

  • 2 dl vand

  • 1 bouillon

  • 2 spsk. pickled lime – alternativt saften fra 1 lime

  • Salt og peber

  • 2 spsk. olie

 

Fremgangsmåde
  1. Skær nakkekammen i store tern

  2. Hak løg og snit løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker.

  3. Skræl ingefæren og riv det fint

  4. Brun kødet af i en tykbundet gryde

  5. Tag det brunede kød ud af gryden og stil til side

  6. Steg løg, hvidløg og ingefær i gryden i et par minutter

  7. Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt dåsetomater, tomatpuré, vand, fond, hvidvin og timian, rosmarin og salvie.

  8. Lad retten simre i 60 minutter

  9. Skær champignoner og svits dem i et par minutter på en pande

  10. Skyl Anicia linserne og tilsæt champignoner og linser i retten.

  11. Kog i 20-25 min til linserne er møre

  12. Smag til med pickled lime, salt og peber

Servér retten med kartoffelmos og evt. linsespirer på toppen for et sprødt bid.

Linsegryde-med-nakkefilet

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk