Linsegryde med grønne Anicia linser og nakkekam

Linsegryde med Anicia linser og nakkekam

Af Pure Dansk™

Linsegryde med grønne Anicia linser og nakkekam

Gryderetter og simregryder er altid en god og smagfuld form for hygge. I vores udgave med danske Anicia linser og langtidsstegt nakkekam er der fuld smæk på smagen. Samtidig er det en god måde at få anvendt smukke grønne linser i kombination med kød, hvor de komplimenterer hinanden.

Forberedelse 25 min / Tilberedning 1 t og 25 min / I alt 1 t og 50 min.
Opskriften er til 4-6 personer.

 

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g dansk økologisk nakkekam
  • 4 gulerødder
  • 200 g champignon
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Et stort stykke ingefær
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 håndfuld salvie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpure
  • ½ dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 bouillon
  • 2 spsk. pickled lime – alternativt saften fra 1 lime
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olie

 

Fremgangsmåde

  1. Skær nakkekammen i store tern
  2. Hak løg og snit løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker
  3. Skræl ingefæren og riv det fint
  4. Brun kødet af i en tykbundet gryde
  5. Tag det brunede kød ud af gryden og stil til side
  6. Steg løg, hvidløg og ingefær i gryden i et par minutter
  7. Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt dåsetomater, tomatpuré, vand, fond, hvidvin og timian, rosmarin og salvie
  8. Lad retten simre i 60 minutter
  9. Skær champignoner og svits dem i et par minutter på en pande
  10. Skyl Anicia linserne og tilsæt champignoner og linser i retten
  11. Kog i ca. 25 min til linserne er møre
  12. Smag til med pickled lime, salt og peber

Servér retten med kartoffelmos og evt. linsespirer på toppen for et sprødt bid.

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser