Forberedelse 5 min / Tilberedning 15 min / I alt 20 min.
Salat til 3-4 personer.
Denne friske og sprøde rødkålssalat med ristede danske linser, æble og valnødder er lækker året rundt, men helt perfekt som tilbehør til julemiddagen. Vi har ristet vores danske Anicia linser, da de tilfører en dejlig nøddeagtig smag og smuk grøn farve sammen til den friske rødkål og æbler. Salaten smager fremragende sammen med bønnesteg og ovn kartofler eller bønnefritter.
1/2 rødkål
1 æble
1 dl groft hakket valnødder
1,5 dl udblødte danske Anicia linser (kulinariske linser)
Rist de udblødte linser på en pande med lidt olie og salt.
Snit rødkålen i fine strimler. Hak valnødderne groft, og skær æblerne i små stykker.
Bland rødkål, æbler, valnødder og de ristede linser i en skål.
Hæld dressingen over, og vend det rundt i salaten.
Rødkålssalaten smager fantastisk som tilbehør til vores bønnesteg med hestebønner, svampe og nødder.