Rødkålssalat med ristede linser, æble og valnødder

Forberedelse 5 min / Tilberedning 15 min / I alt 20 min.
Salat til 3-4 personer.

Denne friske og sprøde rødkålssalat med ristede danske linser, æble og valnødder er lækker året rundt, men helt perfekt som tilbehør til julemiddagen. Vi har ristet vores danske Anicia linser, da de tilfører en dejlig nøddeagtig smag og smuk grøn farve sammen til den friske rødkål og æbler. Salaten smager fremragende sammen med bønnesteg og ovn kartofler eller bønnefritter. 

Ingredienser
  • 1/2 rødkål

  • 1 æble

  • 1 dl groft hakket valnødder

  • 1,5 dl udblødte danske Anicia linser (kulinariske linser)

Dressing
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • Salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde
Dressing
  1. Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål. 
Salat
  1. Skyl 1,5 dl linser grundigt og sæt dem i blød i rent vand natten over. Du kan også koge de tørrede linser i 15-20 min, hvis du ikke fik sat dem i blød natten over.
  2. Rist de udblødte linser på en pande med lidt olie og salt.

  3. Snit rødkålen i fine strimler. Hak valnødderne groft, og skær æblerne i små stykker.

  4. Bland rødkål, æbler, valnødder og de ristede linser i en skål.

  5. Hæld dressingen over, og vend det rundt i salaten. 

Rødkålssalaten smager fantastisk som tilbehør til vores bønnesteg med hestebønner, svampe og nødder.

Rødkålssalat — Pure Dansk

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk