TunFRIsalat

Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / Tid i alt 35 min

Denne delikate vegetariske tunsalat, smager himmelsk og du vil blive overrasket over, hvor meget den minder om en klassisk tunsalat. Den er perfekt som vegetarisk pålæg på et stykke ristet rugbrød til frokost eller som en forret eller appetizer til middagsselskabet.

Ingredienser
  • 1,5 dl. Ingrid ærter – i blødsat natten over
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 ark Nori tang
  • 2,5 spsk. kapers
  • 5 stk. små cornichoner
  • 2 håndfulde dild
  • ½ rødløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ dl. mayonnaise
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog Ingrid ærterne med bagepulver i 15-20 min. eller til de er meget bløde.
    Bagepulveret skaber et basisk miljø, som er med til at sænke kogetiden og giver en mere cremet og udkogt konsistens.

  2. Køl ærterne ned og mos dem groft med en gaffel.

  3. Hak Nori tang, kapers, cornichoner, dild og rødløg fint og bland det sammen med de moste ærter.

  4. Vend citron og mayonnaise i og smag til med salt og peber.

Server ærtesalaten som pålæg på rugbrød, eller som appetizer på linseknækbrød. Ærtesalaten kan med fordel stå på køl natten over, for at frembringe endnu mere smag.

TunFRIsalat

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk