Vegetarisk bolognese med danske linser

Forberedelse 20 min / Tilberedning 40 min / I alt 60 min.
Opskrift til 3-4 personer.

Denne intense og velsmagende linse bolognese med Anicia linser er et lækkert alternativ til den klassiske bolognese med oksekød og vi tør godt våge at påstå, at man ikke savner noget fra den traditionelle udgave. Vores danske Anicia linser koger ikke ud, og giver derved en god struktur og fylde i retten.

Ingredienser
  • 1 dl tørrede danske Anicia linser

  • 1 stort løg

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 fint revet gulerod

  • 3 fed hvidløg

  • 0,5 tsk chiliflager

  • 2 spsk frisk hakket timian eller oregano (eller 2 tsk tørret)

  • 1 spsk smør

  • 2 spsk tomatpuré

  • 1,5 dl rødvin (kan udelades)

  • 0,5 dl sødmælk, letmælk eller plantebaseret fløde

  • 1 dåse hakket tomat

  • 2 laurbærblade

  • 1 grøntsagsbouillon + 2 dl vand

  • En knivspids salt

  • Friskkværnet peber

  • Eventuelt parmesan til topping

 

Fremgangsmåde
  1. Snit løget fint og svits ved lav varme med olivenolie i 5-10 min. 

  2. Knus hvidløgene og hak dem fint. Tilsæt hvidløg, fint revet gulerod, chiliflager, timian eller oregano og smør og svits videre i et par minutter.

  3. Tilsæt tomatpuré og svits det godt af, uden at det brænder på.

  4. Tilsæt eventuelt rødvin og lad koge op i et par minutter. 

  5. Tilsæt mælk, hakket tomat, laurbærblade, bouillonterning og vand. Lad tomatsaucen simre i 15-30 minutter under låg. Jo længere den får, desto kraftigere smag.

  6. Herefter skylles Anicia linserne og tilsættes. Lad det hele simre i yderligere 25 minutter. Tilsæt eventuelt ekstra vand undervejs, hvis det behøves. 

  7. Smag gerne på linserne undervejs, for at bedømme om de har den mængde bid du ønsker.

  8. Smag saucen til med peber, salt, eventuelt en god gastrik/rødvinseddike, chili og ekstra smør eller olivenolie, hvis retten behøver det.

    Server linse bolognesen med pasta, friskrevet parmesan, friskkværnet peber og måske lidt frisk oregano eller timian

Vegetarisk bolognese med danske linser

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk