Dansk fra jord til bord

Sammenhængen mellem landmanden og dig som madmager er vigtig for os. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark. Det er pure dansk. Før vores ærter, hestebønner og linser lander på din tallerken, har de været igennem lidt af en rejse. Bælgfrugter starter hos den danske landmand som spæde skud…

 

Naturlig dyrkning

Alle planter hører til en familie. Bælgfrugter hører til ærteblomstfamilien. Bælgene danner frø, der er spiselige. De frø spiser vi som linser, bønner og ærter.

Bælgfrugterne sås ud i foråret. Ifølge et gammelt sagn når mirabellerne springer ud. Pure Dansks hestebønner er økologiske. Ærter og linser dyrkes uden pesticider og kunstgødning. På den måde er vi med til at tage hensyn til miljøet og mindske kvælstoffet anvendt til dyrkningen.

 

 

Klima og vejrguder

Bælgfrugtens rodbakterier er sejere end de fleste. Rodnettet omdanner kvælstof fra luften til næring i jorden. De klimavenlige bælgfrugter gør jorden frugtbar.

Henover sommeren modnes de og tager farve, inden sensommeren kalder på høst. Der er høst én gang årligt. Som med alt andet landbrug, er vejret naturligvis altafgørende for høsten. Hvis vejrguderne er med os, er der bælgfrugter til dig.

 

Nænsom rensning

Når majetærskeren har indfanget markens udbytte, skal bælgfrugterne tørre. Herefter renses de. Småsten og bælge sorteres fra, så kun de fine frugter er tilbage.

Nu pakker vi. Alle vores æsker produceres i Danmark på Svanemærket tryk, FSC-certificeret og bronze Cradle to Cradle Certified papir. Samarbejdet med vores partnere gør det muligt, at alt foregår i Danmark.

 

Lokale råvarer hjemme hos dig

Når høsten er pakket og klar, bliver produkterne tilgængelige på vores webshop og hos en række udvalgte forhandlere. Deres vej fra jord til bord været så kort som muligt. Lokalt dyrkede kvalitetsbælgfrugter kan trylles om til lækre retter. Rige på god smag, fylde og næring. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du vil nyde dine linser, ærter og hestebønner. Gode for din sundhed og klimaet. Dyrket i Danmark.