Danske bælgfrugter

Den pureste vej

Pure Dansk gør det nemmere at fylde tallerkenen med lokale linser, ærter og bønner, der alle er dyrket på danske marker. Når det gælder vores bælgfrugters vej fra jord til bord, så foregår alt i Danmark. Derfor er vores æsker også produceret i Danmark af papir og tryk med omtanke for miljøet. Med Pure Dansk vil vi give alle muligheden for at spise danske bælgfrugter og tænke mere klimavenligt i hverdagen.

Bælgfrugternes rolle i kosten

For 200 år siden var vi gode til at spise bælgfrugter i Danmark. I dag skal vi sammen bringe de gamle kendinge med ind i fremtidens køkken og finde nye måder at nyde dem på.

Grundet klimaudfordringer ser vi et nyt behov for at spise bælgfrugter dyrket lokalt. Sammen med visionære landmænd dyrker Pure Dansk bønner, linser og ærter i den danske jord.

Se vores produkter

Godt for din sundhed og klimaet

Bønner, linser og ærter, er sunde, proteinrige planter. Spækket med kostfibre og fyldt med vitaminer og mineraler som f.eks. jern og magnesium. Og så er de glutenfrie fra naturens side.

Bælgfrugter er ikke kun rige på næringsstoffer. De er også selvforsynende med kvælstof. Bælgfrugtens rodbakterier er nemlig sejere end de fleste. Rodnettet omdanner kvælstof fra luften til næring i jorden. De klimavenlige bælgfrugter gør jorden frugtbar, også for de omkringliggende planter. Og derved mindskes mængden af gødning på markerne samt den mængde af CO2, der skaber klimaforandringer på vores jord.

Se vores opskrifter