Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg

Af Pure Dansk™

Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg

Nem hjemmelavet pizza toppet med rød pesto af Anicia linser, svampe, rødløg og mozzarella.

Sund pizza med linser og svampe

Glem fedtet take-away. Her er en sundere version af den italienske fast food, hvor grønne linser og grøntsager spiller hovedrollen. Den krydrede linsepesto ersatter den klassiske tomatsauce og er spækket med planteprotein, som her kombineres med friske svampe og rødløg, og bages til perfektion.

Denne grønne comfort food hitter hos både børn og voksne og er et bæredygtigt valg til ugens madplan. Og så er et stykke pizza i madpakken jo altid lykken.

Prøv en anden variant med pizza med Ingrid ærter, serranoskinke og rucola, der også forener det nordiske og italienske køkken i en dejlig og nem opskrift.

En pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost giver et friskt og frækt modspil til den dybe umami fra svampepizzaen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg

Antal
1 pizza
Tid
30 minutter

Ingredienser

Nem pizzadej

  • 2 dl hvedemel (gerne Tipo 00)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • Fyld

  • 150 g svampe
  • 1 rødløg i både
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt og peber 
  • ½ -1 frisk mozzarella til pizzatopping
  • Rød linsepesto

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g soltørrede tomater 
  • 1½ dl rapsolie, solsikkeolie eller anden smagsneutral olie.
  • 50 g fast modnet ost - vesterhavsost eller parmesanost
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter.
  • Imens linserne koger renses svampene, og skæres i skiver.
  • Pil rødløget og skær det i tynde både eller løg ringe.
  • Kom olie på en pande, og steg svampe og rødløg med salt, peber og frisk timian i 5 minutter, til løg og svampe begynder at tage farve. Tag det af komfuret, og stil det til side.
  • Hæld kogevandet fra Anicia linserne, og kom de kogte linser i en blender eller minihakker.
  • Skær ost og hvidløg i mindre stykker, og tilsæt det til Anicia linserne sammen med olie, persille, soltørrede tomater, citronsaft, salt og peber.
  • Blend alle ingredienserne til en ensartet pesto, og stil den på køl imens pizzadejen tilberedes.
  • Sæt en bagesten eller bageplade på nederst rille i ovnen, og tænd ovnen på 250 °C varmluft.
  • Bland de tørre ingredienser til pizzabunden, og tilsæt lidt vand ad gangen.
  • Ælt dejen godt med hænderne i cirka 3 minutter til du har en ensartet og glat pizzadej. Dejen skal ikke klistre til fingrene. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
  • Kom lidt mel på bordet, og rul dejen ud til en tynd rund pizza.
  • Kom først den røde linsepesto på pizzabunden, og herefter svampe og rødløg.
  • Riv den friske mozzarella i stykker med hænderne, og fordel den på pizzaen sammen med frisk timian.
  • Bag pizzaen i den varme ovn i 13-15 minutter til osten er smeltet og let gylden. Hvis pizzaen bages på en bagesten skal den have kortere tid.
  • Opskriftvideo