
Skøn salat med danske linser, saftige brombær, sprød pære, kål og cremet blå ost. Perfekt efterårssalat med gode danske råvarer fuld af smag.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 håndfuld kål, evt. grønkål eller savoykål
- 2 danske Clara Friis pærer
- 2 håndfulde brombær
- 70 g Arla Unika Sirius, alternativt anden blåskimmelost
Marinade:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. eddike
- 1 spsk. honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter.
- Hæld vandet fra de kogte linser.
- Vask kål og skær det helt fint.
- Rør marinaden sammen og kram den med kålen.
- Skyl pærerne og skær i tynde skiver.
- Vask brombær og evt. halverer dem, hvis de er store.
- Skær blåskimmelost i små tern.
- Vend alle ingredienser sammen.
Servér den skønne efterårssalat til en af vores mange opskrifter på frikadeller med bælgfrugter, som deller med blomkål og Ingrid ærter eller Karbonader/krebinetter med hestebønner