Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

Af Pure Dansk™

Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost - Pure Dansk™
Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost - Pure Dansk™

Skøn salat med danske linser, saftige brombær, sprød pære, kål og cremet blå ost. Perfekt efterårssalat med gode danske råvarer fuld af smag.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 håndfuld kål, evt. grønkål eller savoykål 
  • 2 danske Clara Friis pærer
  • 2 håndfulde brombær
  • 70 g Arla Unika Sirius, alternativt anden blåskimmelost  
  • Marinade

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. eddike 
  • 1 spsk. honning 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter.
  • Hæld vandet fra de kogte linser. 
  • Vask kål og skær det helt fint. 
  • Rør marinaden sammen og kram den med kålen. 
  • Skyl pærerne og skær i tynde skiver. 
  • Vask brombær og evt. halverer dem, hvis de er store. 
  • Skær blåskimmelost i små tern. 
  • Vend alle ingredienser sammen. 
  • Serveringsforslag

    Servér den skønne efterårssalat til en af vores mange opskrifter på frikadeller med bælgfrugter, som deller med blomkål og Ingrid ærter eller karbonader/krebinetter med hestebønner.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter