Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

Af Pure Dansk™

Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost
Vegetarisk
Vegetarisk
Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

Skøn salat med danske linser, saftige brombær, sprød pære, kål og cremet blå ost. Perfekt efterårssalat med gode danske råvarer fulde af smag.

Elegant salat med pære, linser og blå ost – perfekt balance mellem smag og tekstur

Sæsonens saftige pærer kombineret med små, smagfulde Anicia linser og cremet blåskimmelost giver en efterårssalat med dybde og kontrast. Intense brombær tilføjer sødme og syrlighed sammen med en frisk dressing.

Salaten er nem at vende sammen, men virker alligevel sammensat i sine smagsnoter, og udgør et elegant indslag på frokostbordet, eller som en let måltidssalat med masser af tekstur og karakter.

Prøv for eksempel pæresalaten som tilbehør til en af vores mange opskrifter på frikadeller med bælgfrugter, som karbonader/krebinetter med hestebønner eller til en dejlig citronmarineret kylling med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 håndfuld kål, evt. grønkål eller savoykål 
  • 2 danske Clara Friis pærer
  • 2 håndfulde brombær
  • 70 g Arla Unika Sirius, alternativt anden blåskimmelost  
  • Marinade

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. eddike 
  • 1 spsk. honning 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter.
  • Hæld vandet fra de kogte linser. 
  • Vask kål og skær det helt fint. 
  • Rør marinaden sammen og kram den med kålen. 
  • Skyl pærerne og skær i tynde skiver. 
  • Vask brombær og halvér dem eventuelt, hvis de er store. 
  • Skær blåskimmelost i små tern. 
  • Vend alle ingredienser sammen. 
  • Serveringsforslag

    Servér den skønne efterårssalat som tilbehør til kød- eller grønne retter.