Vores landmænd

Danske landmænd er uundværlige i Pure Dansk. For uden landmanden er der ingen danske bælgfrugter. Vi arbejder tæt sammen med landmanden. Om alt fra markplanlægning, til dyrkning, høst og nedtørring af bælgfrugterne. 

Du ved altid præcis, hvilken dansk landmand, der har dyrket og høstet dine bælgfrugter. Vi lægger vægt på, at du kender bælgfrugtens vej fra marken til dig. Landmanden stiller høje krav til kvaliteten, så råvaren kan bidrage bedst muligt til din madlavning. Og din sundhed. Vores ærter og hestebønner er økologiske, og vores linser dyrkes uden kunstgødning og pesticider på økologisk omlægningsjord.

Sammen med vores visionære landmænd arbejder vi hele tiden på at udvikle Pure Dansk og vores sortiment, så vi kan tilbyde dig flere forskellige slags råvarer. Samt fortælle historien om danske landmænd, der dyrker lokale bælgfrugter af høj kvalitet.

Joachim

Gård: Vejstruplund i Sjølund, Sønderjylland
Dyrker: Økologiske hestebønner

Joachim er driftsleder for 250 hektar økologisk/biodynamisk landbrug på Vejstruplund. Vejstruplund har siden 1990 været drevet økologisk og blev det som nr. 21 i Danmark. 

Foruden bælgfrugter dyrker Joachim forskellige afgrøder til fødevarer, som hørfrø og raps. Han dyrker også en lang række kornprodukter, som hvede, rug, havre, spelt, enkorn og emmer.

Jens

Gård: Dråby Søgård i Ebeltoft på Djursland ved Mols Bjerge
Dyrker: Anicia linser og grå ærter

Jens driver 165 hektar landbrug. Jens er ved at omlægge fra konventionel til økologisk produktion, hvilket tager 2 år. Det betyder, at alle afgrøderne allerede nu er dyrket uden brug af pesticider og kunstgødning. 

I 2022 er landbruget fuldt omlagt til økologi, og linserne og ærterne kan få det røde ø-mærke.

Morten

Gård: Pedershvile i Helsinge på Nordsjælland
Dyrker: Økologiske Ingrid ærter og Beluga linser

Morten driver 800 hektar økologisk landbrug. Han har haft landbrug siden 1995, og siden 2006 har det været økologisk.

Udover bælgfrugter dyrker han korn til mel, som du kan smage i Kornby Mølles melprodukter.

Landmanden ved, hvad der dur. I hans jord.

Bælgfrugter er en værdifuld afgrøde i økologisk landbrug, der skaber modstandsdygtige afgrøder og er kvælstoffikserende. Det øger jordens frugtbarhed. Bælgfrugter er klimavenlig mad.

Med landmændenes engagement og viden om jordforhold er det muligt at skabe en fremtid, hvor sundhed og klima går hånd i hånd. De sørger for, at vi får de bedste råvarer på vores tallerkener. Samt at vi kan have en rig og mangfoldig landbrugskultur.