Vores landmænd

Danske landmænd er uundværlige i Pure Dansk. For uden landmanden er der ingen danske bælgfrugter. Vi arbejder tæt sammen med landmanden. Om alt fra markplanlægning, til dyrkning, høst og nedtørring af bælgfrugterne. 

Du ved altid præcis, hvilken dansk landmand, der har dyrket og høstet dine bælgfrugter. Vi lægger vægt på, at du kender bælgfrugtens vej fra marken til dig. Landmanden stiller høje krav til kvaliteten, så råvaren kan bidrage bedst muligt til din madlavning. Og din sundhed. Vores hestebønner er økologiske, og vores linser og ærter dyrkes uden kunstgødning og pesticider.

Sammen med vores visionære landmænd arbejder vi hele tiden på at udvikle Pure Dansk og vores sortiment. Så vi kan tilbyde dig flere forskellige slags råvarer. Samt fortælle historien om danske landmænd, der dyrker lokale bælgfrugter af høj kvalitet.

Joachim

Gård: Vejstruplund. I Sjølund, Sønderjylland
Dyrker: Økologiske hestebønner

Joachim er driftsleder for 250 hektar økologisk/biodynamisk landbrug på Vejstruplund. Vejstruplund har siden 1990 været drevet økologisk og blev det som nr. 21 i Danmark.

Foruden bælgfrugter dyrker Joachim forskellige afgrøder til fødevarer, som hørfrø og raps. Han dyrker også en lang række kornprodukter, som hvede, rug, havre, spelt, enkorn og emmer. Som du blandt andet kan smage i Aurions produkter.

Jens

Gård: Dråby Søgård. I Ebeltoft på Djursland ved Mols Bjerge
Dyrker: Anicia linser og Ingrid ærter, fri for pesticider og kunstgødning

Jens driver 165 hektar landbrug. Jens er ved at omlægge fra konventionel til økologisk produktion, hvilket tager 2 år. Det betyder, at alle afgrøderne allerede nu er dyrket uden brug af pesticider og kunstgødning.

I 2022 er landbruget fuldt omlagt til økologi, og høsten kan få det røde ø-mærke. Jens dyrker også Iris lupinbønner, røde linser og gamle danske ærte- og bønnesorter.

Morten

Gård: Pedershvile. I Helsinge på Nordsjælland
Dyrker: Økologiske Anicia linser, Ingrid ærter, Beluga linser og Flora linser. Disse bliver tilgængelige på webshoppen primo 2022 

Morten på Pedershvile driver 800 hektar økologisk landbrug. Han har haft landbrug siden 1995, og siden 2006 har det været økologisk. Den første høst af økologiske Anicia linser, Beluga linser, grønne Flora linser og Ingrid ærter kommer i slutningen af 2021. 

Udover bælgfrugter dyrker han primært foderkorn til andre husdyrproducenter. Og så dyrker han korn til mel, som du kan smage i Kornby Mølles melprodukter.

Landmanden ved, hvad der dur. I hans jord.

Bælgfrugter er en værdifuld afgrøde i økologisk landbrug, der skaber modstandsdygtige afgrøder og er kvælstoffikserende. Det øger jordens frugtbarhed. Bælgfrugter er klimavenlig mad.

Med landmændenes engagement og viden om jordforhold er det muligt at skabe en fremtid, hvor sundhed og klima går hånd i hånd. De sørger for, at vi får de bedste råvarer på vores tallerkener. Samt at vi kan have en rig og mangfoldig landbrugskultur.