Anicia linser opskrift — Bliv inspireret til at bruge dem i madlavning
Danskproducerede Anicia linser er en bælgfrugt, hvor smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. Hos os finder du opskrifter med Anicia linser, der gør det nemt at vælge plantebaseret, økologisk og lokalt. Anicia linser er det danske svar på puy-linsen eller de røde og grønne linser. De er en sund, bæredygtig og lokal proteinkilde.
De små Anicia linser er nemme at tilberede, og du behøver ikke at udbløde dem i vand inden anvendelse. De skal blot koge i 20-25 minutter, men hvis du sætter dem i blød natten over, kan du også spise dem direkte uden kogning i for eksempel salater - så smager de friskt og lækkert.
De proteinrige Anicia linser kan anvendes i alt fra gryderetter og supper til salater og frikadeller. De kan bruges i en sund linselasagne, en krydret indisk dhal, i boller i karry, i bygotto eller som fyld i wraps. De er skønne på toppen af et hjemmebagt foccacia, med bagte grøntsager eller i pastaretter.
Anicia linser er naturligt glutenfri og kan anvendes i mange forskellige slags bagværk, kager og desserter. De kan bruges i en sundt knækbrød eller granola til morgenmaden, som en smagfuld linsepesto til snacks eller i pålægssalater og linsepostejer til frokost.
Når du vælger danske Anicia linser, får du både klimavenlig protein og den gode fornemmelse af at støtte økologisk jordbrug i Danmark. Med vores opskrifter på retter med danske, økologiske Anicia linser får du nemt idéer til grønne madplaner og sund aftensmad i hverdagen, hvor bælgfrugter indgår.