Talkage: Glutenfri Blondie brownie med ærtemel, citronflødeostecreme og bær

Glutenfri talkage - blondie brownie med ærtemel, citronflødeostecreme og bær

Af Pure Dansk™

Talkage: Glutenfri Blondie brownie med ærtemel, citronflødeostecreme og bær

En festlig kage til mærkedage. Kagen kan formes som bogstaver, tal og dyr. Glutenfri brownie med hvid chokolade, hasselnødder, stykker af mørk chokolade og ærtemel. Toppet med flødeostecreme med citron, bær og saltkaramelsauce med Anicia linser 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 35 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 2 talkager 

Ingredienser 

Lav 2 x kageopskift og bag i 2 kageforme (20 x 30 cm)

Blondies med hvid chokolade

  • 200 g hvid chokolade 
  • 200 g smør 
  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel 
  • 2½ dl sukker 
  • 3 æg 
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 1 tsk. salt 
  • ¼ citron, skallen herfra 
  • 25 g hasselnødder
  • 80 g mørk chokolade 

Flødeostcreme med citron 

  • 3 dl piskefløde 
  • 250 g flødeost
  • 1 citron, saft og skal 
  • 1 dl flormelis 

Saltkaramelsauce med Anicia linser 

Bær - skift ud efter sæson

  • 200 g jordbær 
  • 200 g kirsebær 
  • 200 g ribs 
  • 200 g hindbær 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 °C (varmluft)
  2. Smelt smør i en gryde og hvid chokolade i et vandbad 
  3. Hak hasselnødder og mørk chokolade
  4. Pisk æg, sukker, ærtemel, bagepulver og salt 
  5. Vend smeltede smør og hvid chokolade i dejen 
  6. Tilsæt revet citronskal, hakkede hasselnødder og mørk chokolade 
  7. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. 
  8. Lad kagen køle helt af.
  9. Lav imens saltkaramelsaucen med linser
  10. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i letsaltet vand 
  11. Hæld kogevandet fra og fordel linserne på en bageplade med bagepapir
  12. Rist linserne i 10 min. i ovnen ved 200 °C til de er sprøde 
  13. Stil de ristede linser til afkøling
  14. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på. 
  15. Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende og rør rundt, mens gryden stadig er på blusset. Først vil sukkeret krystalisere pga. det kolde mælk, men det smelter igen efter et par minutter under omrøring.
  16. Tag gryden af varmen, tilsæt salt og de ristede Anicia linser og stil saltkaramelsaucen til afkøling
  17. Pisk flødeskum til det er letpisket.
  18. Pisk flødeost, flormelis, citronsaft og citronskal i flødeskummen. Det må ikke blive overpisket, men skal være så stift at du kan pynte kagen. Stil eventuelt på køl til du skal bruge det til at pynte kagen.
  19. Skær kagerne ud i dine ønskede bogstaver eller tal og pynt med flødeostecreme, saltkaramelsauce med Anicia linser og bær. 

    Servér talkagen med bælgfrugter for dine gæster og nyd en festlig og velsmagende kage. Topping kan skiftes ud efter sæson og smag