Danske bælgfrugter

For 200 år siden var vi selvforsynende med bælgplanter fra de danske marker. Men så kom kartoflen, den listige rad, fra Sydamerika og overtog bælgfrugternes rolle i kosten. Og vi begyndte i stedet at importere linser, bønner og ærter.

 

Grundet klimaudfordringer ser vi på ny et behov for at spise bælgfrugter dyrket lokalt. Sammen med visionære landmænd dyrker Pure Dansk bønner, linser og ærter i den danske jord.

 

 

Grøn mad i gryderne

Bønner, linser og ærter, herunder kikærter, er sunde, proteinrige planter. Fyldt med vitaminer og mineraler som f.eks. jern og magnesium. Spækket med kostfibre. Og naturligt glutenfrie. De giver god fylde og mæthed i dine måltider.

De bælgede planter er delikatesser, og så er de drøje i brug. 300 g. linser rækker til 2 lasagner. Så hele familien kan nyde godt af den grønne mad. Ifølge de nye kostråd skal vi spise mange flere bælgfrugter, og der er nok at vælge imellem.

Ingrid og Anicia er blot nogle af navnene på de bønner, ærter og linser, vi skal lære at kende. Det er stærke navne. Bælgfrugterne kan være helten i køkkenet og for din sundhed, og så er de klimavenlig mad. Et større indtag af de plantebaserede proteiner kan minimere forbruget af kød. Og bidrage til at sikre en frodig og mangfoldig planet for os alle.



Vi tænker lokalt og på miljøet

Alle vores bælgfrugter er dyrket og pakket i Danmark, så tæt på dig som muligt. Vi går op i at give dig lokale råvarer. Bælgfrugternes vej fra jord til bord foregår i Danmark. Og emballagen er dansk, bæredygtig og nem at affaldssortere.

Vores æsker er Svanemærket tryk samt FSC-certificeret og bronze Cradle to Cradle Certified™ papir. Vi pakker bælgfrugterne så nænsomt som muligt. Så det er lige til at åbne for æsken og udforske nye grønne retter i dit moderne danske køkken.

 

Godt for din sundhed og for klimaet

Bælgfrugter er ikke kun rige på næringsstoffer. De er også selvforsynende af kvælstof. Derfor bringer de store klimamæssige fordele med sig i landbruget. Bælgplanterne er med deres rodbakterier i stand til at optage kvælstof fra luften, som planten kan vokse af. På den måde kan vi udnytte bælgplanterne til at skabe frugtbare jordforhold. Og derved mindske mængden af gødning på markerne samt mindske den mængde af CO2, der skaber klimaforandringer på vores jord.

Til glæde for dig og mig i dag - og til glæde for kommende generationer i fremtiden.