Danske bælgfrugter

Bælgfrugternes rolle i kosten

For 200 år siden var vi selvforsynende med bælgplanter fra de danske marker. Men så kom kartoflen, den listige rad, fra Sydamerika og overtog bælgfrugternes rolle i kosten.

Grundet klimaudfordringer ser vi et nyt behov for at spise bælgfrugter dyrket lokalt. Sammen med visionære landmænd dyrker Pure Dansk bønner, linser og ærter i den danske jord.

Se produkter

Godt for din sundhed og klimaet

Bønner, linser og ærter, er sunde, proteinrige planter. Spækket med kostfibre og fyldt med vitaminer og mineraler som f.eks. jern og magnesium. Og så er de glutenfrie fra naturens side.

Bælgfrugter er ikke kun rige på næringsstoffer. De er også selvforsynende med kvælstof. Bælgfrugtens rodbakterier er nemlig sejere end de fleste. Rodnettet omdanner kvælstof fra luften til næring i jorden. De klimavenlige bælgfrugter gør jorden frugtbar, også for de omkringliggende planter. Og derved mindskes mængden af gødning på markerne samt den mængde af CO2, der skaber klimaforandringer på vores jord.

Vi tænker lokalt og på miljøet

Vi går op i at give dig lokale råvarer af højeste kvalitet. Alle vores linser, ærter og bønner er dyrket uden pesticider og kunstgødning.

Bælgfrugternes vej fra jord til bord foregår i Danmark. Vi støtter de dygtige danske landmænd, renserier, trykkerier og pakkerier. Bælgfrugterne pakkes nænsomt i æsker af FSC-certificeret og bronze Cradle to Cradle Certified™ papir med Svanemærket tryk. Æskerne er lige til at åbne for, så du kan trylle de danske linser, ærter og bønner om til lækre grønne retter.

Se opskrifter