Om Pure Dansk
Bælgfrugter fra danske marker
Vi, Astrid og Malene, har en mission om at få os alle sammen til at spise flere danskdyrkede bælgfrugter. Vi er søstre og opvokset på et landbrug på Djursland. Vi har bevæget os ud på markerne, kigget i køkkenskufferne og på butikshylderne - og sat spørgsmålstegn ved: “Hvorfor køber vi tørrede bønner, ærter og linser langvejs fra, når vi kan dyrke det herhjemme?”
Med Pure Dansk vil vi give alle muligheden for at fylde tallerkenen med danske økologiske linser, ærter og bønner, og sammen skabe grønnere madvaner.
Godt for din sundhed og klimaet
Bønner, linser og ærter er sunde, proteinrige planter. Spækket med kostfibre og fyldt med vitaminer og mineraler som f.eks. jern og magnesium. Og så er de glutenfrie fra naturens side.
Bælgfrugter er ikke kun rige på næringsstoffer. De er også selvforsynende med kvælstof. Bælgplantens rodnet omdanner kvælstof fra luften til næring i jorden. På denne måde gør bælgplanterne jorden frugtbar for sig selv og de omkringliggende planter. Derved mindskes mængden af gødning på markerne samt den mængde af CO2, der skaber klimaforandringer på vores jord. Sammen med visionære danske økologiske landmænd dyrker vi linser, ærter og bønner i den danske jord.
Den pureste vej
Pure Dansk handler om mere end danske linser, ærter og bønner, det handler også om et madsystem, hvor vi tænker bæredygtighed ind i alt hvad vi gør fra mark til dig. Derfor er alle vores produkter af 100 % danske råvarer, dyrket og høstet af danske økologiske landmænd. Renset, formalet og pakket i Jylland i danskproducerede æsker og poser af papir og tryk med omtanke for miljøet. En renere fødevare rejse fra jord til bord, er vejen mod en meningsfuld og grøn fremtid.
Bælgfrugter tilbage i den danske madkultur
For 200 år siden var vi gode til at spise bælgfrugter i Danmark. Grundet klimaforandringer skal vi sammen bringe de gamle kendinge med ind i fremtidens køkken og finde nye måder at anvende dem på.
Derfor har vi skabt et stort opskriftunivers med mere end 300 smagfulde opskrifter, som inspirerer til hvordan linserne, ærterne og bønnerne kan anvendes morgen, middag og aften - og i bagværk og sødt.