Vi elsker at spise efter sæson, når man kan følge råvarerne og få den friskeste mad på tallerkenen. I marts, april og maj når dagene begynder at blive længere, planterne spirer og fuglene vækker en om morgenen, får man også lyst til at spise lette og grønne retter, der fanger forårsstemningen. Mange af retterne tager udgangspunkt i de sæsonbestemte råvarer, som passer til årstiden, det er for eksempel asparges, gulerødder, beder, blomkål, radiser, porre, tomater, pastinak og de nye kartofler, der begynder at komme frem.
Vi har opskrifter på skønne, grønne salater tilsat bønner, linser eller ærter for at sikre et proteinrigt og smagfuldt fyld. Du finder også opskrifter på nemme retter til aftensmaden med fokus på forårssæsonens grøntsager og nye kartofler. Der er opskrifter på lækre grøntsagstærter med ærtemel i bunden og friske asparges med sprøde Ingrid ærter. Tilsæt knasende grønt og bælgfrugter til dine pastaretter eller varme ovnretter med lyst kød. Prøv selleribøffer paneret i ærtemel og krydrede grillpølser med hestebønner suppleret af kolde kartoffelsalater til de første dage ved grillen.
Traditionsrige helligdage falder også i foråret, og for eksempel er der ingen påske uden æggekage, påskelam og påskeæg på menuen. Bag en glutenfri påskekage med ærtemel, og lav dit eget glutenfri marcipan til de hjemmelavede marcipanæg. Det er også årstiden til at spise varme hveder, og de hjemmelavede hveder er nemme at lave og får ekstra protein og kostfibre med dansk ærtemel i dejen.
Find nemme idéer til aftensmaden og familiens madplaner ved at tænke i forårets og sæsonens grøntsager. Grøntsagerne kan serveres friske og sprøde eller bagt i ovnen, og fælles for retterne er, at de danske bønner, ærter og linser supplerer grøntsagerne med deres smagsrigdom. Det skaber grønne og klimavenlige retter med masser af smag.