Grissini stænger med dansk ærtemel, som både tilfører smag, protein og ekstra kostfibre. Perfekte til tapas, suppe eller som snack med dip.
Forberedelse 5 min / Hævetid 1 t og 10 min / Tilberedning 10 min / I alt 1 t og 25 min. Opskriften giver 18-20 grissini stænger
Ingredienser
- 70 g Dansk Ærtemel
- 155 g hvedemel
- 1 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 1 dl koldpresset rapsolie
- 1 tsk. salt
- Sesamfrø
- Flagesalt
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i en skål i det lunkne vand.
- Tilsæt ærtemel, hvedemel, olie og salt og ælt dejen grundigt
- Lad den hæve på køkkenbordet i 1 time med et rent klæde over skålen.
- Tænd ovnen på 225 °C (varmluft)
- Del dejen i 2 dele og rul dem ud på et meldrysset bord, så dejen ikke hænger fast. Dejen rulles ud til den er ½-1 cm tyk,og drysses med flagesalt og sesam.
- Skær dejen ud i 1 cm brede stænger, og sno dejen til aflange grissinier
- Beklæd en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 10 minutter
- Bag dine grissini stænger i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde
Lad de friskbagte grissini med ærtemel køle af og servér dem med linsehummus med gulerødder, grillede padron med klassisk hummus eller grøn gazpacho med Anicia linser.