Dips med bælgfrugter og knækbrød med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Dips med bælgfrugter og knækbrød med Anicia linser
Dips med bælgfrugter og knækbrød med Anicia linser

Dips med bælgfrugter og sprøde linseknækbrød er en perfekt anretning til tapasbordet eller madpakken på farten.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser, Dansk Ærtemel, Danske Ingrid Ærter og Danske Hestebønner.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Dips med bælgfrugter og knækbrød med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

Knækbrød

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • ½ dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 dl vand 
  • Hummus

  • 3½ dl (315 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 300 g frisk grønkål
  • 2 dl olivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Bønnedip

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. hakket frisk rosmarin 
  • 50 g Arla Unika Havgus eller parmesan 
  • 2 dl raps- eller olivenolie
  • 4 spsk. vand 
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Knækbrød

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i cirka 25 min.
  • Hæld vandet fra linserne.
  • Bland de kogte linser og de tørre ingredienser i en skål.
  • Tilsæt olie og vand, og bland hele blandingen sammen til en kilstret dej.
  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Placér dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud til et tyndt jævnt lag med en kagerulle.
  • Fjern det øverste bagepapir, og skær med en skarp kniv i den størrelse du ønsker dine knækbrød.
  • Placér bagepapiret med knækbrødene på en bageplade og sæt den i ovnen i 25 minutter. Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og gyldne. Lad dem køle af og servér dem med f.eks. hummus, ost og grøntsagsstave. Opbevar dem i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.
  • Bønnedip

  • Skul hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 minutter. Hæld vandet fra  
  • Tænd ovnen på 175 °C.
  • Skær toppen af hvidløgene. Dryp olivenolie over og drys med salt. Sæt hvidløgene i ovnen på et stykke bagepapir. Bag det i 20 minutter, eller til det er flot gyldent.
  • Kom hestebønner i en blender, og pres hvidløgsfeddene ud af den bagte hvidløgsskal heri. Tilsæt citronsaft, rosmarin, olivenolie, friskrevet ost, salt og peber.
  • Blend alle ingredienser til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og rosmarin. 
  • Hummus

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 minutter.
  • Hæld kogevandet fra de kogte gule Ingrid ærter og blend til en glat hummus sammen med olie, eddike og salt.
  • Serveringsforslag

    Servér det sprøde linseknækbrød med dips. Prøv også vores opskrifter på rødbede hummus med Ingrid ærterlinsepesto, romesco med Anicia linser og linsehummus med gulerødder.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter