Dips med bælgfrugter og knækbrød med Anicia linser

Dips med bælgfrugter og knækbrød med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Dips med bælgfrugter og knækbrød med Anicia linser

Dips med bælgfrugter og sprøde linseknækbrød er en perfekt anretning til tapasbordet eller madpakken på farten. 

Forberedelse 20 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 50 min.
Opskriften giver en bageplade med knækbrød og dips til 4 personer. 

Ingredienser

Knækbrød 

Hummus med Ingrid ærter 

  • 3½ dl (315 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 300 g frisk grønkål
  • 2 dl olivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber 

Prøv også Hummus med Ingrid ærter og rødbede

Bønnedip med parmesan og rosmarin 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. hakket frisk rosmarin 
  • 50 g Arla Unika Havgus eller parmesan 
  • 2 dl raps- eller olivenolie
  • 4 spsk. vand 
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Knækbrød: 

  1. Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i cirka 25 min.
  2. Hæld vandet fra linserne
  3. Bland de kogte linser og de tørre ingredienser i en skål
  4. Tilsæt olie og vand, og bland hele blandingen sammen til en kilstret dej
  5. Tænd ovnen på 175° C. 
  6. Placér dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud til et tyndt jævnt lag med en kagerulle.
  7. Fjern det øverste bagepapir, og skær med en skarp kniv i den størrelse du ønsker dine knækbrød
    Placér bagepapiret med knækbrødene på en bageplade og sæt den i ovnen i 25 minutter. Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og gyldne. Lad dem køle af og servér dem med f.eks. hummus, ost og grøntsagsstave. Opbevar dem i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.

Bønnedip med hestebønner: 

  1. Hestebønner skylles og sættes i blød i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 minutter. Hæld vandet fra  
  3. Tænd ovnen på 175 °C.
  4. Skær toppen af hvidløgene. Dryp olivenolie over og drys med salt. Sæt hvidløgene i ovnen på et stykke bagepapir. Bag det i 20 minutter, eller til det er flot gyldent.
  5. Kom hestebønner i en blender, og pres hvidløgsfeddene ud af den bagte hvidløgsskal heri. Tilsæt citronsaft, rosmarin, olivenolie, friskrevet ost, salt og peber.
  6. Blend alle ingredienser til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og rosmarin. 

Hummus med Ingrid ærter: 

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 minutter.
  3. Hæld kogevandet fra de kogte gule Ingrid ærter og blend til en glat hummus sammen med olie, eddike og salt.

Servér det sprøde linseknækbrød med dips. Prøv også vores opskrifter på Rødbede hummus med Ingrid ærterlinsepesto, romesco med Anicia linser og linsehummus med gulerødder