Romesco med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Rosmesco med Anicia linser - Pure Dansk™
Rosmesco med Anicia linser - Pure Dansk™

Hjemmelavet linse-romesco er en fantastisk rød sauce og dip lavet på peberfrugt, soltørrede tomater, mandler og danske Anicia linser. Smager af solskin og passer perfekt til grillmad, pizzatopping eller som spread i din sandwich.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Romesco med Anicia linser

Antal
1 glas
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 røde peberfrugt 
  • 50 g mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g soltørrede tomater
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ rød chili 
  • Saft fra 1 citron
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra linserne, og stil linserne til side. 
  • Tænd ovnen på grillfunktion.
  • Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skind siden opad. Grill dem til skindet er sort, det tager ca. 20-30 min.
  • Tag dem ud og kom dem i en frysepose i 10-15 min. Så løsnes skindet nemmere. 
  • Imens ristes mandlerne på en tør pande til de er gyldne. 
  • Tag skindet af peberfrugterne og kom det i en foodprocessor sammen med de kogte linser og de øvrige ingredienser - undtagen olivenolie. Blend det hele godt sammen. 
  • Tilsæt olivenolie langsomt imens der blendes. Hold øje med romescoen undervejs, for at se om den skal have mere eller mindre olie. 
  • Smag til med salt og peber. 
  • Serveringsforslag

    Servér som spread i sandwichbrød med dansk ærtemel, som pizzatopping på din socca med ærtemel eller som dip til grillpølsen med hestebønner.

    Nem Spread Tilbehør Spansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter