Sådan gør du
Skyl og kog linserne i rigeligt vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af. Kom vand og gær i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt 1 dl olivenolie og salt, og rør det rundt. Kom grahamsmel i, og rør det godt rundt. Tilsæt herefter hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt med hænderne eller på en røremaskine, til den er smidig og en smule klistret. Lad dejen hæve i 45-60 minutter et lunt sted med et viskestykke over, til den er dobbelt størrelse. Beklæd en form (33 x 23 cm) med bagepapir, og hæld ¼ dl olivenolie i bunden af formen. Sørg for, at olien er fordelt over hele bunden. Kom derefter dejen i, og tryk den forsigtigt ud i hjørnerne. Lad den efterhæve i 30 minutter på køkkenbordet med et viskestykke over. Fordel ¼ dl olivenolie ud over brødet sammen med de kogte linser, og prik huller med fingrene ned i overfladen af brødet. Det fordeler olivenolien
og linserne ned i brødet. Pil rødløget, og skær det i skiver. Fordel skiver af rødløg og rosmarinen, og tryk det hele en anelse ned i brødet. Drys brødet med flagesalt, og bag det ved 220 grader varmluft i 20-25 minutter, til det er gyldent.Frys foccaciabrødet ned, hvis det hele ikke spises med det samme.
Tip
I denne opskrift kan du anvende ærtemel i stedet for grahamsmel og på den måde skrue op for proteinindholdet i dit brød.