Bælgfrugtskolen

Giv ny næring til dine bælgfrugt-kundskaber. Gør linser, ærter og bønner til en fast del af din hverdagskost.

Bælgfrugtskolen

Fra 0 til 100 gram på tallerkenen

Uanset om du stadig har dine første bælgfrugter til gode, eller du er inkarneret bælgfrugtspiser, så har Bælgfrugtskolen noget på menuen for dig. Vi giver dig redskaberne til at komme i gang, og motiverer dig til at fortsætte med at udforske en verden af velsmag.

Ambitionen er at gøre det nemt og enkelt, for så mange som muligt, at øge det daglige indtag af bælgfrugter til 100 gram om dagen, hvilket Sundhedsstyrelsen anbefaler. Start med det som passer bedst ind i dine madvaner. Der er både noget for dig, som vil skrue op for grøntsager og bælgfrugter - men også for dig, som ikke helt kan undvære kød, fisk, mælk og æg. På Bælgfrugtskolen er det dig, der bestemmer tempoet og sætter ambitionsniveauet. Hvert gram på tallerkenen tæller.

Køb danske bælgfrugter

Klimavenlig mad

Vi skal alle fylde tallerkenen med flere linser, ærter og bønner, da bælgfrugter er en bæredygtig fødevarekilde. Bælgplanten har et lavt klimaaftryk, og er med dens kvælstoffikserende rødder med til at bevare jordens sundhed og frugtbarhed. Samtidig er de sunde for dig. Bælgfrugter er nemlig propfyldte med protein, kostfibre, vitaminer og mineraler.

Derfor har vi gjort det til vores mission, at få flere danske økologiske bælgfrugter fra markerne og ind på spisebordene. Drømmen er at gøre danske linser, ærter og bønner til en almindelig del af hverdagskosten. Det skal Bælgfrugtskolen bidrage til.

Velkommen i vores køkken.

Astrid og Malene, Pure Dansk