Bælgfrugtskolen

Giv ny næring til dine bælgfrugtkundskaber. Gør bælgfrugter til en fast del af din hverdagskost.

Fra 0 til 100 gram på tallerkenen

Uanset om du stadig har dine første 10 gram daglige bælgfrugter til gode eller om du allerede er inkarneret bælgfrugtspiser, så har Bælgfrugtskolen noget på menuen for dig. Vi giver dig redskaberne til at komme i gang og motiverer dig til at fortsætte med at udforske bælgfrugternes verden.

Ambitionen er at gøre det nemt og enkelt, for så mange som muligt, at forøge deres daglige indtag af bælgfrugter til 100 gram, hvilket Sundhedsstyrelsen anbefaler. Start med det, der passer bedst ind i dine madvaner. På Bælgfrugtskolen er det dig, der bestemmer tempoet og sætter ambitionsniveauet — hvert gram på tallerkenen tæller.

Køb danske bælgfrugter

Klimavenlig mad på skemaet

Foruden at være gode kilder til protein og andre næringsstoffer, er bælgfrugter blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Det er svært ikke at blive i godt humør ved tanken om et sundt og klimavenligt måltid.

Derfor har vi gjort det til vores mission, at få flere danske økologiske bælgfrugter fra markerne og ind på spisebordene. Drømmen er at gøre bælgfrugter til en almindelig del af danskernes hverdagskost. Det skal Bælgfrugtskolen være med til at bidrage til.

Velkommen i vores køkken.

Astrid og Malene