Sådan tilbereder du Anicia linser

Sådan tilbereder du Anicia linser

Sådan tilbereder du Anicia linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag, samt noter af friske ærter og peber. Duftnoterne leder tankerne hen på en forårsdag med naturen i fuldt flor. 


Linsen er den nemmeste bælgfrugt at tilberede. Den skal nemlig ikke iblødsættes, men blot koges i 20-25 minutter. Du kan også vælge at iblødsætte Anicia linserne natten over, og anvende den som en frisk linse på en salat eller topping på en rugbrødsmad i stedet for eksempelvis karse eller andet grønt. Hvis Anicia linsen kun har været udblødt natten over har den smagsnuancer af friske grønne ærter.

Linserne smager dejligt i f.eks. en dahl, grøntsagsfrikadeller eller i en granola. Du kan også anvende dem i boller, hvor de kan erstatte solsikkekerner, græskarkerner eller hørfrø. Anicia linserne smager nemlig godt som alternativ til andre kerner i brød og bagværk. Prøv dette nemme koldhævede rugbrød med danske Anicia linser.


Tilberedning af Anicia linser

 • Skyl Anicia linserne fri for evt. småsten
 • Anicia linserne kan anvendes både, som kogte og udblødte linser
 • Udblødning: Stil linserne i blød i 10-12 timer i rigeligt vand på køl. Anicia linserne får den fineste smag af spirer og friske grønne ærter. Lige til at drysse ovenpå din rugbrødsmad eller salaten
 • Kogning: Skal ikke iblødsættes først, men koges i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Forhold: 1 dl linser til 2 dl vand

Tips

 • Gem kogevandet fra Anicia linserne, da det kan anvendes som bouillon og smagsgiver i andre retter
 • Vores danske Anicia linser koger ikke ud, og har et dejligt bid og smagsnoter af peber

  Gode råd til nemme retter

  Du kan anvende linserne direkte i en suppe eller lasagne. Linserne skylles og tilsættes direkte i gryden med de øvrige ingredienser, uden at de koges først. Prøv vores opskrift på linsebolognese med danske Anicia linser. Vil du gerne skrue ned for kødet uden at undvære det helt, så anbefaler vi at anvende halvdelen af det hakkede kød sammen med 75 g tørrede Anicia linser i din linsebolognese.


  Holdbarhed

  Efter tilberedning kan linserne og kogevand holde sig i cirka 4 dage på køl. Spiser du ikke alle de kogte linser med det samme, kan de fryses ned og holde sig i op til 3 måneder.

  Opskrifter med Danske Økologiske Anicia Linser

  Gå på opdagelse i vores opskriftunivers og find masser af inspiration til opskrifter. Med mere end 200 opskrifter med danske bælgfrugter kan du altid finde inspiration til at give dine måltider nyt liv og finde nye grønne livretter. 

  Opskrifter med Anicia linser