Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål - Pure Dansk™

Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål

Af Pure Dansk™

Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål - Pure Dansk™

Lækker vintersalat med danske Anicia linser, græskar, grønkål, gedeost og valnødder. En saftig og sprød mættende salat. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 30 min / I alt 45 min.
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 125 g grønkål
  • 100 g blød gedeost
  • 50 valnødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen
  • 5 spsk gomadressing
  • saft fra ½ citron

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linserne og kog i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter. Hæld vandet fra. 
  2. Fjern alle kernerne fra græskarret, og skær det i tynde skiver på ca. ½ centimeters tykkelse.
  3. Riv eller pres hvidløgsfeddene og rør dem i olivenolien sammen med salt og peber.
  4. Vend græskarskiverne med hvidløgsolien og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
  6. Rengør grønkålen og fjern midterstokken. Snit den helt fint og kom den i en skål sammen med små stykker af gedeost. 
  7. Tag 2 spsk af de kogte linser fra og varm 1 spsk olie op på en pande - steg valnødder og linser i den varme olie indtil det bliver sprødt - krydr med stødt spidskommen. 
  8. Rør gomadressing sammen med citronsaft og vend dressingen i salaten sammen med de kogte linser.
  9. Fordel salaten på et fad og top med bagt græskar og drys til sidst med de stegte valnødder og linser.
Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser