Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål

Af Pure Dansk™

Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål - Pure Dansk™
Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål - Pure Dansk™

Lækker vintersalat med danske Anicia linser, græskar, grønkål, gedeost og valnødder. En saftig og sprød mættende salat.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 125 g grønkål
  • 100 g blød gedeost
  • 50 valnødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 5 spsk. gomadressing
  • Saft fra ½ citron
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne og kog i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter. Hæld vandet fra. 
  • Fjern alle kernerne fra græskarret, og skær det i tynde skiver på ca. ½ centimeters tykkelse.
  • Riv eller pres hvidløgsfeddene og rør dem i olivenolien sammen med salt og peber.
  • Vend græskarskiverne med hvidløgsolien og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
  • Rengør grønkålen og fjern midterstokken. Snit den helt fint og kom den i en skål sammen med små stykker af gedeost. 
  • Tag 2 spsk af de kogte linser fra og varm 1 spsk olie op på en pande - steg valnødder og linser i den varme olie indtil det bliver sprødt - krydr med stødt spidskommen. 
  • Rør gomadressing sammen med citronsaft og vend dressingen i salaten sammen med de kogte linser.
  • Fordel salaten på et fad og top med bagt græskar og drys til sidst med de stegte valnødder og linser.
  • Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter