Hestebønner opskrift — Bliv inspireret til at bruge dem i madlavning
Vi er vilde med den smukt formede, brune hestebønne, som har en fantastisk umami og uanede anvendelsesmuligheder. Mange kender den importerede kidneybønne, men den danske hestebønne dyrkes lokalt og smager mildt og dejligt. Hestebønner har været dyrket i Danmark i århundreder, og nu vender de for alvor tilbage på tallerkenerne som en af fremtidens vigtigste bælgfrugter.
Hos os finder du en masse opskrifter med danske, økologiske hestebønner, som gør det nemt at lave grønne måltider. Hestebønner er et klimavenligt alternativ til både kød og importerede bælgfrugter – dyrket, høstet og pakket i Danmark. Når de udblødes i vand natten over, nedsættes deres kogetid, og de kan anvendes i mange slags retter både til morgen, middag eller aften.
Med masser smag, bid og protein er de faste og nøddeagtige hestebønner ideelle i alt fra plantefars og gryderetter til salater og spreads. Du kan anvende dem i klassiske retter som en spicy chili con carne, en varm bønnecassoulet eller en gang krydret baked beans. Du kan også anvende dem i sunde grøntsagsretter, i pastaretter og i vegetariske frikadeller eller grillpølser. Når de koges og blendes giver de en god fylde, som kan erstatte kødfars i plantebaserede retter.
Hestebønner er både dejlige i varmende supper eller friske salater og kan tilpasses til årstidernes skiften. De kan bruges i bagværk og kager, i boller og konfekt, de kan blive til hjemmelavet nutella og dine egne ispinde. Der er ikke meget, de smagfulde danske hestebønner ikke kan.
Med deres høje indhold af protein og kostfibre er de perfekte til grønne og mættende hverdagsretter. Vores hestebønner dyrkes økologisk i Danmark og er dit naturlige valg til grøn mad for hele familien.