Salat a la cæsar med sprøde hestebønner

Af Pure Dansk™

Salat a la cæsar med sprøde hestebønner
Salat a la cæsar med sprøde hestebønner

Den klassiske cæsarsalat med et twist. Romainesalat, kylling, sprøde brødcroutoner og hestebønner, som giver masser af mæthed, sprødhed og ja, bare en lækker smag til salaten. Skru op for bælgfrugter og ned for kødet. Salaten bindes sammen af en meget lækker vanedannede dressing. Ingrid ærter kan også anvendes.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Salat a la cæsar med sprøde hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

  • 125 g tørrede Danske Hestebønner
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 stort hoved romainesalat
  • 1 rødløg
  • Croutoner

  • 2 skiver groft brød
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • Dressing

  • ½ dl mayonnaise
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 ansjoser i olie
  • 1 tsk. worcestershire sauce
  • Saft fra ¼ citron
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 20 g parmesan, revet
  • Salt og peber
  • Topping

  • 25 g revet parmesan
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i 40-45 minutter i rent vand med lidt salt. Hæld kogevandet fra. 
  • Steg kyllingen i olie på en pande, krydr med salt og peber og steg den 4-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Når kyllingen er sprød og gennemstegt, tages den af panden.
  • Kom en smule mere olie på panden og tilsæt de kogte hestebønner. Rist dem ved høj varme nogle minutter indtil de bliver sprøde og begynde at "poppe" en smule - de åbner sig/knækker når de bliver ristet. Krydr med salt og peber. 
  • Rens romainesalaten og skær eller riv bladene i grove stykker. Fordel dem på et fad. Pil løget, del det i to og skær det i tynde halvmåner. Kom dem over salaten. 
  • Skær brødet ud i tern og rist dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde på alle sider – drys med havsalt.
  • Blend mayonnaise, creme fraiche, ansjoser, worcestershire sauce, citronsaft, hvidløg, parmesan, salt og peber godt sammen og smag dressingen til, så den er syrlig og saltet. 
  • Fordel stykker af kylling, croutoner, sprøde bønner, revet parmesan og dressing over salaten og server med det samme, mens brødcroutonerne endnu er sprøde. 
  • Salat

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter